DOLAR

40,2607$% 0.13

EURO

46,7252% 0.08

STERLİN

53,9495£% 0.21

GRAM ALTIN

4.320,96%0,56

ÇEYREK ALTIN

7.017,00%0,27

BİTCOİN

4785777฿%1.4882

a

Baykallı: “Kıbrıslı Türklerin çözüm iradesi devam ediyor”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) MYK üyesi Kemal Baykallı, “Federasyon temelinde çözüm için yeni bir fırsat penceresi bulunduğunu” , Kıbrıslı Türklerin çözüm iradesinin sürdüğünü belirtti.

TDP’den yapılan açıklamaya göre, Larnaka’da önceki gün düzenlenen panelde Kıbrıs sorununun mevcut durumu ve çözüm perspektifleri ele alındı.

Panelin açılış konuşmalarını Larnaka Belediye Başkanı Athos Kazantzis ile Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay yaptı.


Bıçaklı: “Hükümet çalışanların İhtiyat Sandığı’ndaki birikimlerini eritmeye çalışıyor”

İçeriği Görüntüle

Etkinlikte ayrıca CTP Milletvekili Asım Akansoy, Kıbrıslı Rum siyasetçi ve hukukçu Tumazos Çelepis ve Avukat Achilleas Dimitriadis yer aldı.

Baykallı, Crans Montana sonrası sürecin tıkandığını, uluslararası kurumların zayıfladığını ve çözüm karşıtı kesimlerin güçlendiğini belirttiği konuşmasında, buna rağmen Kıbrıslı Türklerin federasyona desteğinin yüksek olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’ın yüksek oy oranıyla seçilmesini çözüm iradesinin göstergesi olarak değerlendiren Baykallı, CTP-TDP iş birliğinin çözüm yanlısı siyaset açısından önemli olduğunu söyledi.

Türkiye’nin iki devletli çözüm yaklaşımının süreci zorlaştırdığı görüşünü savunan Baykallı, 2026’dan itibaren yeni bir fırsat doğabileceğini dile getirerek, çözümün yalnızca Kıbrıs için değil, bölgesel istikrar açısından da kritik olduğunu vurguladı.

Kaynak : Halkın Sesi

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Gazimağusa ve İskele bölgesinde su kesintisi olacak

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0