DOLAR

32,5840$% 0.29

EURO

35,0301% 0.15

STERLİN

40,8258£% 0.06

GRAM ALTIN

2.458,59%0,93

ÇEYREK ALTIN

4.077,00%0,32

BİTCOİN

฿%

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • Bayrak Radyo Televizyon Kurumu 2023 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edildi

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu 2023 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edildi

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu Meclis Başkanı Zorlu Töre başkanlığında toplanan Genel Kurul’da bazı ivedilik tezkereleri oylandı.
Genel Kurul’da İçtüzüğün 62’inci maddesi uyarınca bir konuşma yapan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, ülkede bir nüfus politikası oluşturup bunu uygulamak gerektiğini belirterek, artan suç oranlarına işaret etti.
Erhürman, Türkiye’de ikinci turu gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanı seçiminin ardından Türk Lirası’nda ciddi bir değer kaybı ihtimali olduğunu, buna hazırlıklı olunması çağrısı da yaptı.
İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler de, ülke güvenliğinin önemli olduğunu ve bu konuda daha dikkatli olunması konusunda hemfikir olduklarını belirtti.
Öztürkler, e-vize otomasyon sisteminin Temmuz ayı itibariyle devreye gireceğini, böylece yabancılar adaya gelmeden önce önlem alınacağını söyledi.
Uygulamanın ilk olarak bir pilot bölge ile devreye gireceğini vurgulayan Öztürkler, ülke güvenliği konusunda hassasiyet gösterdiklerini ve nüfus politikasının da ayrıca önemli olduğunu ifade etti.
Öztürkler, çalışma izinli veya başka yasal uygulamalarla ülkeye gelenlerin vatandaşlıklarını engellemenin hukuksal olarak mümkün olmadığını da kaydetti.
Genel Kurul’da daha sonra Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu’nun 2023 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı ele alındı.
Tasarıya ilişkin söz alan CTP Milletvekili Fikri Toros, ilgili bakanlık olan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın bu alanlarda birçok yatırım vaadinde bulunduğunu ancak, internet altyapısının 3. dünya ülkeleriyle kıyaslanacak seviyede olduğunu dile getirerek, eleştirilerde bulundu.
Eleştirileri yanıtlayan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, yılların ihmali sonucu internette bugünkü sıkıntılara neden olunduğunu belirterek, KKTC’de 3G’nin kullanılmasının utanç olduğunu ifade etti.
Arıklı, yıl sonuna kadar 4.5 G’nin hizmet verir hale geleceğini kaydederek, “Yılların ayıbını bu hükümet ortadan kaldırmış olacak” dedi.

Bakan Arıklı, internet altyapısı için fiber kablolarının evlere ulaşması gerektiğini ve bunun ihaleye çıkmasını yıl sonuna kadar tamamlamayı arzuladıklarını anlattı.
Konuşmaların sonrasında “Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu 2023 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı” Meclis Genel Kurulu’nda oy çokluğuyla onaylandı.

Sonrasında Genel Tarım Sigortası Fonu 2023 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı görüşüldü.

Eleştirileri yanıtlayan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, önceden kuraklık desteği verilene ürün kaybı verilmezken şimdi ikisinin de ödendiğini hatırlatarak oradaki her kuruşun üreticinin kendi kaynağından ödendiğini hatırlattı.

190 milyonun Maliye’den alınacağının doğru olduğunu, örtü altı ve örtü üstü konularında da fona dahil edilmesi istenen ürünlerle ilgili çalışma yaptıklarını ancak kaynak yaratmadan bu şemsiyenin genişletilmesinin zor olduğunu söyledi.

Bakan Oğuz, kuraklık tespitinin geçmişte nasılsa bugün de aynı yöntemle yapıldığını ve üreticilerin desteklenmesine devam edileceğini kaydetti.

Oğuz’un ardından Maliye Bakanı Alişan Şan da ilişkin kısa bir konuşma yaptı

Maliye Bakanı Şan, oluşacak risklere karşı gümrükte alınan tutarların fonun havuzuna eklendiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Genel Tarım Sigortası Fonu 2023 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı ve daha sonra ele alınan Kişisel Verileri Koruma Kurulu 2023 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı onaylandı.

Genel Kurul’da daha sonra Bayrak Radyo Televizyon Kurumu 2023 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı görüşüldü.

CTP Milletvekili Salahi Şahiner söz alarak eleştirilerde bulundu.

Şahiner, yasaya göre BRT’nin tarafsız yayın yapma görevi bulunduğunu belirterek, bunun aksinin kabul edilmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Salahi Şahiner, uydudan yayın hakkını kaybeden diğer yayın kuruluşlarının bu haklarını geri alması gerektiğini dile getirdi.

BRT’nin şu anda kadrolu personel sayısının sadece 50 olduğunu söyleyen Şahiner, bunun gereğinin derhal yapılmasını istedi.

Şahiner’in konuşmasının ardından Bayrak Radyo Televizyon Kurumu 2023 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı kabul edildi.

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu 2023 Bütçe Yasa Tasarısı görüşmelerini Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Müdürü Meryem Özkurt ve BAY-SEN yetkilileri de takip etti.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

“Kadınların Kıbrıs Müzakerelerindeki Katılımı” adlı fotoğraf sergisi tamamlandı..

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0