DOLAR

32,5068$% 0.27

EURO

34,5839% 0.23

STERLİN

40,4659£% 0.2

GRAM ALTIN

2.496,21%0,54

ÇEYREK ALTIN

4.270,00%1,33

BİTCOİN

2045006฿%-0.94983

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • Belediyeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı Cumhuriyet Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edildi.. Öztürkler: Halka daha iyi hizmet götürülmesinde yasa büyük önem taşıyor

Belediyeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı Cumhuriyet Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edildi.. Öztürkler: Halka daha iyi hizmet götürülmesinde yasa büyük önem taşıyor

Meclis Başkanı Zorlu Töre başkanlığında toplanan Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda Birleştirilmiş Belediyeler Değişiklik Yasa Tasarısı da ele alındı.

Tasarıyla ilgili komite raporu İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Başkanı UBP Milletvekili Özdemir Berova tarafından okundu.

Özdemir Berova, yaptığı konuşmada, bu yasayla birlikte belediyelerin yasal anlamda ihtiyaç duyduğu yasaların geçirilmiş olacağını ve halkın beklediği hizmetin de böylelikle verilebileceğini söyledi.

Yasa tasarısı üzerinde söz alan CTP Milletvekli Filiz Besim de, 51’e 95 Yasası’nın tadil edilmesi ile ülkede bir belediyeler reformunun olacağını ifade ederek, “yasa yürürlüğe girdikten sonra neler getireceğini hep birlikte göreceğiz” dedi.

Eleştrileri yanıtlayan İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler de, yasa tasarının ayrıntılarına işaret etti.

Öztürkler, “Yeni düzenleme ile belediyelerin, gelirlerinin artırılması başta olmak üzere, belediyelerimizin sürdürülebilir mali yapılara kavuşması, denetlenebilir, şeffaf, hesap verebilir olmaları, çağdaş hizmetleri hayata geçirebilme imkânlarının artırılması, merkezi yönetim destek hizmetleri ile ilgili düzenlemeler, belediyelerin gelir paylaşımında adaletin sağlanması gibi önemli konularda mevcut yasada yapılan değişiklikle, çağdaş ve işlevsel bir hale getirilmiş, yapılan kapsamlı çalışma ile Belediyelerin Anayasası olarak kabul edilen 51/95 Sayılı yasa, günün koşullarına uygun hale getirildi” dedi.

Ciddi bir emek sonucunda ortaya çıkan bu yasanın belediyelerin anayasası sayıldığını da belirten Bakan Öztürkler, bu yasa tasarısı ile belediyelerin gelirlerinin artırılacağını söyledi.

Öztürkler, bu yasa ile belediye başkanlarının da önünün açılacağını kaydederek, halka daha iyi hizmetin götürülmesinde de yasanın büyük önem taşıdığını anlattı.

Konuşmaların ardından Birleştirilmiş Belediyeler Değişiklik Yasa Tasarısı oy çokluğu ile kabul edildi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0