40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
7.017,00%0,27
4785777฿%1.4882
Burada konuşan KTAMS Başkanı Güven Bengihan, son 3 ayda yapılan istihdamları açıkladı.
Buna göre ‘geçici işçi’ statüsünde:
Başbakanlığa Temmuz’da 17, Ağustos’ta 1, Eylül’de 20 kişi alındı.
Ulaştırma Bakanlığı’na Ağustos’ta 6 kişi,

Turizm Bakanlığı’na 13 kişi,
Çalışma, Sağlık ve Maliye Bakanlıkları’na 1’er kişi,
Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’na 3 kişi,
ve Cumhurbaşkanlığı’na sadece Ekim ayında 8 kişi istihdam edildiğini kaydetti.
Bunların sadece ‘geçici işçi’ satütüsü olduğunu vurgulayan Bengihan, bunun yanında sözleşmeli işçi ve mevsimlik işçi adı altında da istihdamlar yapıldığını, bunları da önümüzdeki günlerde kamu oyu ile paylaşacaklarını kaydetti.
“Durmadan Anayasa’yı deliyorlar”
KTAMS Başkanı Bengihan, Anayasa’nın hiç kimseye ayrıcalık tanınmamasını emrettiğini hatırlatan Bengihan, ‘bu hükümet Anayasa’yı delmekten asla vazgeçmiyor’ ifadelerini kullandı.
“Bitmiyor ve bıkmıyorlar” diyen Bengihan, “ancak bizler KTAMS olarak hükümetin ülkenin gençlerine fırsat eşitliğine dayalı kamuya istihdam hakkını vermesi gerektiğini vurgulamak isteriz. Seçimlere az bir süre kala, yine partizanca istihdam yapıyorlar. Ülke gençlerine eşit davranmıyorlar. Artık yeter” dedi.
“Keşke gençler yerine siz göç etseniz”
Gençlerin bu ayrımcılıklar yüzünden ülkeden göç ettiklerini ve bu durumun her geçen gün daha da kötüleştiğini dile getiren Bengihan, ‘keşke gençler yerine siz göç etseniz de kurtulsak’ ifadelerini kullandı.
“Mahkemeye taşıyacağız”
KTAMS Başkanı Güven Bengihan, Anayasa’ya aykırı yapılan tüm istihdamları dava edeceklerini belirterek, buna izin veren siyasetçileri de mahkemeye vereceklerini kaydetti.

ELEKTRİK FATURALARINI AZALTMAK İÇİN BİR YÖNTEM YEŞİL CEPHELER
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168060 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
56872 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
49524 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
47339 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
40225 kez okundu