DOLAR

32,3783$% 0.16

EURO

34,9945% -0.29

STERLİN

41,0072£% 0.25

GRAM ALTIN

2.324,53%0,23

ÇEYREK ALTIN

3.975,00%-0,72

BİTCOİN

฿%

a

Bilgin: Ücretlerdeki vergi talebine ilişkin yaklaşımımız olumlu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan’ı ziyaretinin ardından “Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunda yürütülen çalışmalara ilişkin, “Onunla ilgili bir çözüm aşamasına geldik. O dosyayı tamamladığımız gün bir basın toplantısıyla ya da başka bir şekilde Türk kamuoyuyla paylaşacağız” dedi. Bilgin, çalışanların gelirlerinden yapılan vergide düzenleme taleplerini de haklı bulduğunu söyledi.

Aralık ayında yeniden asgari ücreti değerlendireceklerini bildiren Bilgin, “Bu enflasyonun etkisini, tahribatını dikkate alarak yeni bir değerlendirme sonucunda kararımızı açıklayacağız” diye konuştu.

EYT’ye ilişkin, “EYT sorunu 1999 öncesi işe başlayanların emeklilikle ilgili karşılaştığı bir sorundu. Prim gün sayısını doldurmuş olan, yılı tamamlamış olanların karşılaştığı bir sorundu. Yaşla ilgili bir problemdi. Emeklilik yaşının yükseltilmesiyle ilgili bir problemdi. Onunla ilgili bir çözüm aşamasına geldik. O dosyayı tamamladığımız gün bir basın toplantısıyla ya da başka bir şekilde Türk kamuoyuyla paylaşacağız” açıklamasını yapan Bilgin, çalışanların ücretlerinden kesilen vergilere ilişkin de görüşlerini paylaştı.

“Haklı bir talep”

Vergiyle ilgili bir sorunun da bulunduğunu aktaran Bilgin, “Toplu sözleşmelerde bütün sendikacılarımızın bize söylediği bir şey var. Biz toplu sözleşmede elde ettiğimiz ücreti toplu sözleşmenin sonuna kadar elde etmek istiyoruz. Yani vergi dilimlerindeki artışın, ücretlerin niteliğini, alım gücünü aşındırmamasını istiyoruz. Bu haklı bir taleptir.” ifadelerini kullandı.

Bilgin, “Bu konuda da Hazine ve Maliye Bakanımızla görüşmelerimiz var. Bu da önemli bir konudur. Özellikle ücretlilerin toplu sözleşmeyle elde ettikleri, düşük ücretlerini yukarıya çekmek için verdikleri mücadeleyi anlamsız hale getiren bu vergideki oynaklığın düzenlenmesi gerekir. Bu konuda da Bakan Bey’le görüştüm. Bu konuda da olumlu bir yaklaşım içinde olduğumuzu belirtmek isterim” diye konuştu.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0