49,9678$%0,06
55,9828€%0,40
67,0897£%0,17
6.275,99%0,85
10.301,00%-2,83
฿%
Baf Genel Hastanesi morgunda bir cenazenin uluslararası standartlarda öngörülen 30 günlük süre yerine 1040 gün boyunca tutulduğu, Rum Sayıştayının yayımladığı denetim raporuyla ortaya çıktı.
Yayımlanan raporda, 2023’ten bu yana kötü koku şikâyetleri ve hijyen sorunlarına rağmen gerekli önlemlerin alınmadığı, ayrıca dondurucunun arıza yapması nedeniyle Sağlık Hizmetleri tarafından morgun geçici olarak kapatıldığı belirtildi.
Mayıs 2026’da yapılan habersiz denetimde, morga dezenfeksiyon yapıldığı gerekçesiyle giriş sağlanamadığı kaydedildi. Söz konusu bulgu ve kanıtların personel görüşmeleri ile yazışmalara dayandırıldığı raporda, cenazelerin uluslararası standartlar dışında uzun süre buzdolabında tutulmasının kimlik tespitinde ve cesetlerin ihtiyaç halinde bulunabilmesinde sorunlara yol açabileceği ifade edildi.

Rum Sayıştayı, morgun işletilmesinden sorumlu Okypy’nin elzem ekipman bakımını yeterince yerine getirmediğini, arızaları bildiren bir uyarı sistemi bulunmadığını ve sorunların ancak kötü kokularla fark edilebildiğini kaydetti. Ayrıca arıza durumunda cenazelerin taşınabileceği alternatif bir alanın olmadığı ve personel eksikliği bulunduğu da raporda yer aldı.
Raporda, uluslararası standartlara uygun otomatik izleme ve arıza uyarı sistemlerinin kurulması, alternatif depolama alanlarının oluşturulması ve Sağlık Bakanlığı ile Okypy arasında sorumlulukların netleştirilmesi önerildi. Okypy ise morgun bakım koordinatörünün Ulaştırma Bakanlığına bağlı Elektromekanik Hizmetler Dairesi olduğu açıklamasını yaptı.

Baf Genel Hastanesi Morgunda Bir Ceset Üç Yıldan Fazla Bekletildi
1
DOĞU AKDENİZ’DE EUNOMİA TATBİKATI BAŞLIYORYUNANİSTAN, FRANSA, İTALYA VE GKRY ORTAK GÜÇ BİRLİĞİ YAPIYOR
48644 kez okundu
2
Cumhurbaşkanı Erdoğan:”KAOS PLANLAYANLARA MÜSAADE ETMEYİZ”
17528 kez okundu
3
Menelau “Müzakere kazanımlarıyla 1960 anlaşmalarının etnik ayrımlarını aşıyoruz”…
12225 kez okundu
4
Geçiş noktalarındaki kontroller başlıyor
11864 kez okundu
5
Kıbrıs’lı Türk’e ait taşınmazı üzerine geçirmeye çalışanlar hakkında soruşturma başladı….
11804 kez okundu
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan Rusya ve Ukrayna açıklaması
Cyprus Mail gazetesinden Hristodulidis’in Maraş önerisine sert eleştiri
Bulgaristan’da cumhurbaşkanlığı seçimini İliyana Yotova kazandı
Yüksek Seçim Kurulundan Serdar Denktaş’ın iddialarına yanıt
Lapta sakini iş insanı Ercan Kardeşler’den LAÇ Belediyesi’ne asfalt tepkisi
HAKAN ORAN YAZDI : KALİTENİN VE SÜREKLİ İYİLEŞTİRMENİN ADI LAÜ
DOĞU AKDENİZ’DE EUNOMİA TATBİKATI BAŞLIYORYUNANİSTAN, FRANSA, İTALYA VE GKRY ORTAK GÜÇ BİRLİĞİ YAPIYOR
TÜRKİYE İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN KUVVETLİ SAĞANAK VE FIRTINA UYARISI
Okan Donangil, UBP Lefkoşa Milletvekilliği İçin Aday Adaylığını Açıkladı
KAMU BÜROKRASİSİNDE ORTAK DİL İÇİN KKTC YAZIM EŞ GÜDÜM TOPLANTISI DÜZENLENDİ