DOLAR

32,3381$% 0.17

EURO

35,1692% -0.06

STERLİN

41,0803£% -0.14

GRAM ALTIN

2.242,37%-0,03

ÇEYREK ALTIN

4.068,00%-0,14

BİTCOİN

฿%

a

Boston Fed Başkanı Collins: Faizlerle ilgili yargıya varmak için erken

Fed’in faiz kararı ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın değerlendirmelerinin ardından piyasalar yön bulmaya çalışırken, Fed yetkililerinden faiz patikasının geleceğini öngörmek için zamana ihtiyaç olduğu yönünde sinyaller geliyor.

Boston Fed Başkanı Susan Collins, para politikasının yeni bir aşamaya girdiğini, bu aşamada yetkililer faizin ne kadar yukarı gideceğini öngörmeye çalışırken küçük hamlelerin olabileceğini belirtti. Brookings Institution tarafından düzenlenen çevrimiçi bir etkinlikte konuşan Collins, yine de 75 baz puanlık faiz artışı ihtimalini dışlamadı.

Collins, para politikasında mevcut aşamanın sıkılaştırıcı bir bölgede olduğunu, artık faizi ne kadar hızlı artırmanın ya da ne kadar yükseğe çıkarmaktan ziyade sıkılaştırıcı seviyelerin yeniden belirlenmesinin önemli olacağı bir döneme girilmesi gerektiğini belirtti. Collins, faizlerin ne kadar yukarı gideceği konusunda bir yargıya varmak için erken olduğunu belirtti.

Fed Çarşamba günü sonlanan toplantıda piyasa beklentilerine paralel olarak faizi 75 baz puan artırırken, sıkılaşma sürecinde son aşamaya girildiğine yönelik sinyaller verdi.

Fed Başkanı Jerome Powell ise faiz artışlarına ara vermeyi düşünmek için çok erken olduğunu belirtti. Bununla birlikte Powell Aralık toplantısında daha sınırlı faiz artışının gündeme gelmesinin olası olduğunu belirtti.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0