40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
7.017,00%0,27
4785777฿%1.4882
“Deniz Kaplumbağaları ve Kum Zambaklarını yaşatmak” amacıyla bu yıl on üçüncüsü gerçekleştirilecek olan “Kumdan Yaşama” etkinliği, 1 Eylül Pazar günü Akdeniz köyü kumsalında yapılacak.
Kuzey Kıbrıs Eko Agro Turizm Federasyonu, Biyologlar Derneği, Kıbrıs Türk Rehberler Birliği, Lefke Turizm Derneği, Lefke Doğa Sporları Derneği,, Kuzey Kıbrıs Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti, SPOT ve Akdeniz Caretta Beach Restoran tarafından desteklenen etkinlik çerçevesinde, “KKTC’de en fazla Akdeniz köyünde bulunan kum zambaklarının tanıtılması, korunması ve deniz kaplumbağalarının yumurtadan çıkışının gözlemlenerek farkındalık yaratılması” hedefleniyor.
Kuzey Kıbrıs Eko Agro Turizm Federasyonu açıklamasında şunlar kaydedildi:
“Akdeniz köyü barındırdığı arkeolojik zenginlik, deniz kaplumbağalarının yumurtlama ve üreme alanı olan özel sahili, kum zambakları, çok sayıda flora türüne ev sahipliği yapan yürüyüş yolları ve yaşatılan Kıbrıs kültürü ile çok özel konuma sahip bir köy. Etkinlik kapsamında Kum Zambakları (Pancratium maritimum) ve Deniz Kaplumbağaları (Caretta caretta ve Chelonia mydas) sunumları, kum zambaklarnın fotoğrafçılar eşliğinde görüntülenmesi, Kral mezarlarına gezi, çocuklar için aktiviteler, uçurtma etkinlikleri, hatıra fotoğrafları, sergiler ve saat 19:00’da yavru deniz kaplumbağalarının denize bırakılması aktiviteleri gerçekleştirilecektir.”


Cumhurbaşkanı Tatar: “İfade Özgürlüğü, Devlete ve Başkalarına Hakaret Özgürlüğü Değildir”
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168064 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
56876 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
49528 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
47343 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
40229 kez okundu