DOLAR

32,5989$% 0.25

EURO

34,8290% 0.46

STERLİN

40,4282£% 0.67

GRAM ALTIN

2.412,18%-0,83

ÇEYREK ALTIN

4.076,00%-1,86

BİTCOİN

2154871฿%0.60321

a

Çatalköy Belediyesi 11. Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri başladı

 

 

 

Çatalköy Belediyesi’nin düzenlediği Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri dün akşam başladı.

Bu yıl 11’incisi gerçekleşecek Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri , Kıbrıs Türk Kültürünü, sanatını ve mutfağını tanıtan birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak.

 

Çatalköy Belediyesi Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri başladı.

Bu yıl 11’incisi düzenlenen kültür sanat günleri, kortej yürüyüşüyle start aldı.

Açılış törenine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, Çatalköy Belediyesi’nin kardeş belediyeleri olan Mersin Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan,Antalya –Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş,Nevşehir Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren, bazı milletvekilleri ve belediye başkanları da katıldı.

Açılış töreninde konuşan Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, belediye olarak, Kıbrıs Türk kültürüne , sanatına, değerlerine sahip çıkmayı prensip edindiklerini vurgulayarak, bu değerlerin turistlere tanıtılması, genç nesillere anlatılarak, geleceğe taşınmasının önemini vurguladı.

Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri’nin , ülkede, Kıbrıs Türk kültürü, sanatı ,sosyal yaşamı , gelenek ve göreneklerini en iyi şekilde yansıtan organizasyonlardan biri olduğunu kaydeden Hulusioğlu,etkinliğin gerçekleşmesine kaktı koyan herkese ve sponsorlara teşekkür etti.

Belediye Reformu kapsamında yapılan yeni düzenlemeler nedeniyle yaşanan belirsizliğin, belediye çalışanları ve vatandaşları tedirdin ettiğini dile getiren Hulusioğlu,bu belirsizliğin ortadan kaldırılması için parlamento ve Yüksek Mahkemeye çağrıda bulundu.

Mersin Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan,Kuzey Kıbrısla Mersinin benzer iklim , doğal tarih, turistik zenginlikler ve kültürü paylaştığını dile getirerek , pandeminin ardından kardeşçatalköy Belediyesi ile işbirliklerini arttırmayı arzu ettiklerini belirtti..

Antalya –Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş,Çatalköy Belediyesi ile kardeş şehir protokolünü 2015 yılında imzaladıklarını ancak pandeminin , ziyaretler dışında ortak proje ve işbirliklerine izin vermediğini belirterek,bundan sonra kültür sanat alanında işbirliklerinin artarak devam edeceğini söyledi.

Nevşehir Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren, Beşparmaklar Kültür sanat Günleirne katılmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Etkinliğin ilk gününde, Çatalköy Belediyesi Nostalji Halk Dansları gösterisi Çatalköy Belediyesi Tiyatro Su Heykeller Sessiz Haykırış gösterisi, Mustafa Özdoğan ve orkestarasının konseri, fotoğraf sergisi , Hazal Sokollu Ateş Şovu ve SOS Konseri yer aldı.

Kültür Sanat Günleri 2. Gün programı ise, bugün çocuklara yönelik mahalle oyunlarıyla başlayacak.

Ardından , Çatalköy Nostalji Halk Dansları Yeme İçme atışmaları konulu gösterisi, Grup Feslikan konseri yer alacak .

Kültür Sanat Günleri bu akşam Ünlü Modacı Abdullah Öztoprak’ın “ZUHUR”adını taşıyan şovuyla sona erecek.BRT

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İlk kez kutlanacak “İtfaiye Haftası” yarın Dereboyu’nda kortej yürüyüşüyle başlıyor

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0