DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

BİTCOİN

2054611฿%-0.96168

a

Çavuşoğlu: Yarından itibaren eğitim kurumlarıyla ilgili ülkeye öğrenci girişleri duracak

Çavuşoğlu: “YÖK, üniversitelerin zarar görmemesi için bize destek vermek amacıyla geldi”

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Meclis Genel Kurulu’nda gerçekleştirdiği konuşmasında yükseköğrenim alanında yaşanan sıkıntıları değerlendirdi ve bazı milletvekillerine kürsüden cevap verdi.

Çavuşoğlu, CTP milletvekili Doğuş Derya’nın “YÖK geldi, sorgulamalar durdu” ifadesine karşılık olarak, YÖK’ün adada bulunma nedeninin açıklandığını hatırlatarak, YÖK’ün kendileri tarafından yapılan talep üzerine geldiğini belirtti, amacın üniversitelerin süreçten zarar görmemesi adına teknik destek almak olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, ülkedeki üniversitelerin uluslararası camiada yer alabilmesi için YÖK’ten akredite edildiğini hatırlatarak, bu anlamda yapılan anlaşma kapsamında da YÖK’ün kendi, YÖDAK aracılığıyla ya da YÖDAK ile ortak denetimler yapabileceğini kaydetti.

Üniversitelerin geleceği ile ilgi tartışmalarda gailenin ortak olduğunu belirten Çavuşoğlu, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Herkes farklı bir üslupla bu süreci değerlendirme hakkına da sahiptir. Ama her şey ülkemizin, çocuklarımızın geleceği içindir. Bu çirkin tespitlerin toplumu komple sarması ve üniversite alanını tamamen çökertmesine müsaade etmememiz gerekiyor. Kim hata yaptıysa bu hataların ortaya çıkarılması gerekiyor. Bu sahte işlerin sınırının çizilmesi gerekiyor. Sorgulamalar duracak olursa topyekun zan altında kalacağımız için biz bunu kaldıramayız. Ucu nereye dokunursa dokunsun, devam etmemiz lazım.”

Bakan Çavuşoğlu, YÖK’ün “sorgulamayın” deme durumu olmadığını vurguladı.

“Eğitim kurumlarının yurt dışından öğrenci getirerek, ikamet izni çıkarma yetkisi durduruluyor”

Bağımsız Milletvekili Jale Refik Rogers’ın ülkedeki “39 eğitim kurumunda aktif öğrenci gibi görülen ancak ulaşılamayan 5 bin öğrenci” hakkındaki sorusuna da cevap veren Bakan Çavuşoğlu, yaptıkları çalışmaların ardından bugün Bakanlar Kuruluna getirilerek geçirilmesi planlanan İkamet Tüzüğü’ne yapılacak değişiklikleri paylaştı.

EĞİTİM KURUMLARININ ÜLKEYE ÖĞRENCİ GETİRMESİ DURDURULUYOR
Çavuşoğlu, bugün yapılacak tüzük değişikliğiyle, artık eğitim kurumlarının yurt dışından öğrenci getirerek ikamet izni veremeyeceğini duyurdu. Çavuşoğlu, “Yarın sabah itibarıyla eğitim kurumlarıyla ilgili ülkeye öğrenci girişleri duracak.” dedi.

Bu kurumların neden hemen kapatılmadığı yönündeki soruya da cevap veren Çavuşoğlu, bu noktada sorumlu davranmak istediklerine kaydederek, kapatmaların bu süreçten sonra kurumların birer birer incelenerek yapılacağını belirtti, “Sırayla gereği yapılacaktır.” dedi.

Bunun yasal bir süreç de olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, 39 kuruma ilişkin her bir dosyanın dikkatli ve kanıtlı bir şekilde hazırlandığını söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, kayıt dışı öğrencilerin de yapılan denetimlerde ortaya çıkarak, sınır dışı edildiğini kaydetti.

Bakan’ın ardından söz alan Milletvekili Rogers, ilgili yasaya göre, şartları karşılamadığı gerekçesiyle kurum kapandığında öğrencilerin geri gönderme sorumluluğunun kurumda olduğunu kaydetti; Bakanlığın yasal sorumluluğunun şartları karşılamayan kurumu kapatmak olduğunu belirtti.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cenevre’den dönen Meclis heyeti, toplantıyı değerlendirdi

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0