49,2089$%0,03
55,2461€%0,23
65,1567£%0,18
6.521,40%0,29
10.727,00%0,29
฿%
Başbakan Li Çiang, hükümetin yıllık çalışma raporunu ve bütçe taslağını meclise sundu.
Çin’in en üst düzey yasama organı Ulusal Halk Kongresinin (ÇUHK), yıllık genel kurulunun açılış oturumu yapıldı.
Başkent Pekin’deki Büyük Halk Salonu’nda düzenlenen oturuma, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Başbakan Li Çiang, Meclis Başkanı Cao Lıci ve Çin Komünist Partisinin (ÇKP) önde gelen isimleri katıldı.

Kongre’nin 14. döneminin 3. Genel Kurulu’nun açılışının yapıldığı oturumda Başbakan Li Çiang, hükümetin yıllık çalışma raporunu ve bütçe taslağını meclise sundu.
Büyüme, enflasyon, bütçe açığı, istihdam hedefleri
Li, Çin ekonomisinin 2025’te yüzde 5 civarında büyümesini hedeflediklerini bildirdi.
Raporda enflasyon hedefini yüzde 2 olarak belirlediklerini aktaran Li, bütçe açığının gayrisafi yurt içi hasılaya oranının da yüzde 4 olmasını öngördüklerini kaydetti.
Li, işsizlik oranını ise yüzde 5,5 civarında tutarak, kentlerde en az 12 milyon yeni istihdam yaratmayı amaçladıklarını ifade etti.
Hükümetin çalışma raporu ve taslak bütçe, 11 Mart’taki kapanış oturumunda oylanarak kabul edilecek.
ÇUHK’nin yapısı
ÇUHK’nin yıllık genel kurul toplantıları, eş zamanlı yapılan Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı’nın genel kurulu ile ülkenin yakın dönemdeki siyasi ve ekonomik doğrultusunu şekillendiriyor.
5 yıllığına seçilen meclis, bu yıl 14. döneminin 3. genel kurul toplantısını gerçekleştiriyor.
Çin’in parlamentosu olarak da bilinen ÇUHK’de 2 bin 977 delege bulunuyor. Söz konusu delegeler arasında ülkenin şehir, eyalet, bölgelerinden temsilciler yer alıyor.
ÇUHK Genel Kurulu yılda bir kez toplanırken, yasama görevlerini yıl içinde 2 ayda bir toplanan 175 kişilik ÇUHK Daimi Komitesi icra ediyor.


Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile telefonda görüştü
3
Londra’da aşırı sıcak hava ve yağış raylı ulaşımı felç etti
98320 kez okundu
4
İlektra hedefi doğalgazdaki beklentileri karşılamadı
91570 kez okundu
5
Limasol’daki yangın kontrol altına alındı
71986 kez okundu
Bizden sonra geleceklere ödenemez borçlar bırakmak belediyecilik değildir.
HAKAN ORAN YAZDI : SANDIK BAŞINDA 10/10/10 KURALI
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten Netanyahu’ya tepki
İBRAHİM ERBİLDİM: “MAKAM İÇİN DEĞİL, LAÇ’I DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN GELİYORUM”
İran’da ABD ve İsrail bağlantılı olduğu öne sürülen terör merkezleri çökertildi
Avustralya başbakanı Albanese’den yapay zekanın kontrolünün insanlarda kalması çağrısı
suudi arabistan çin öncülüğündeki mbridge platformundan çekildi
Berlin eyalet meclisi seçiminde başbakanlığa Elif Eralp’i aday gösteren Sol Parti birinci oldu
Bm genel kurulu’nun 81. oturumu yarın New York’ta başlıyor
Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı 101,78 dolara geriledi