49,3305$%0,14
55,3201€%0,10
65,3874£%0,21
6.666,85%0,33
10.893,00%1,25
฿%
KKTC’den yasal olmayan yollardan Güney Kıbrıs’a geçen 26 yaşındaki babanın, Limasol’da annesiyle birlikte yaşayan çocuğunu kaçırmakla ilgili konu Rum basınında da yer almaya devam ediyor.
Güney’de yayımlanan Fileleftheros gazetesi “Bebek Kaçırma: Kıbrıslı Türk Bir Kadının Meseleye Karışması İhtimali” başlıklı haberinde olayla ilgili gelişmelere yer verdi.
Gazete, bebeğin annesinin psikolojik açıdan kötü durumda olduğunu ve çocuğuna ilişkin olarak KKTC’deki Sosyal Hizmetler Dairesi’nin himayesinde bulunduğu bilgisinin mevcut olduğunu yazdı.

Kaçırma olayıyla ilgili, Limasol polisinin, babaya yardım ettiği düşünülen 53 yaşındaki Kıbrıslı Türk’ü tutukladığını anımsatan gazete, 26 yaşındaki babanın ise geçen perşembe günü KKTC’de tutuklandığını ve Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldığını yazdı.
Habere göre, çocuğun annesi 35 yaşındaki İngiliz kadının avukatı Yoannis Mihalaki gazeteye yaptığı açıklamada, şimdiye kadar ne avukat olarak kendisine ne de müvekkiline, KKTC makamlarından herhangi bir bilgilendirmenin yapılmadığını savundu.
Mihalaki, annenin psikolojik olarak kötü durumda olduğunu söylediğini ve kendisinin de başka kişilerin olaya karışmış olabileceği ihtimaline ilişkin polise bilgi verdiğini açıkladı.
Mihalaki, annenin Güney Kıbrıs’ta çalışan bir Kıbrıslı Türk kadına dair bilgi de verdiğini belirterek, söz konusu kişinin babayı ve iş birliği yaptığı düşünülen bir şahsı olayla bağlantılı şekilde getirmiş olabileceği ihtimali üzerinde durduğunu ifade etti.

Mihalaki, yaptığı açıklamalar çerçevesinde annenin KKTC’ye geçerek ifade vermesinin zor olduğunu, annenin güvenliğinin sağlanmadan ara bölgede ek bilgi alınması amacıyla bir görüşme yapılıp yapılmayacağının ise merakla beklendiğini ifade etti.
Mihalaki, Güney Kıbrıs ve Birleşik Krallık’ın, çocuğun iadesi için tüm diplomatik girişimleri kararlılıkla sürdürmesinde fayda bulunduğunu söyledi.
Çocuğun şu anda KKTC’deki makamların koruması altında bulunduğunu belirten Mihalaki, kendilerinin ise İngiliz Yüksek Komiserliği ve Limasol polisi ile sürekli iletişim halinde olduklarını ifade etti.
Mihalaki, çocuğun kaçırılmasının Güney Kıbrıs açısından güvenlik konularını yeniden gündeme getirdiğini ve ateşkes hattındaki denetim zafiyetlerini ortaya koyduğunu öne sürdü.
Babanın çocuğun kaldığı yeri bilmesinin, takip ihtimalini ya da üçüncü kişilerden yardım almış olabileceği şüphesini doğurduğunu yazan gazete, babanın kaçırma olayından bir gece önce Güney Kıbrıs’a gelmiş olabileceği ihtimalinin de değerlendirildiğini kaydetti.
Kaynak : Halkın Sesi

Erdoğan, AB Komisyonu Başkanı ile görüştü
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168975 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57803 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50443 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48248 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
41103 kez okundu
BAŞARAN DÜZGÜN’ÜN “ÖKSÜZ ATLAR ÜLKESİNDE” ROMANI GÜNEY LEFKOŞA’DA TANITILDI
Bizden sonra geleceklere ödenemez borçlar bırakmak belediyecilik değildir.
HAKAN ORAN YAZDI : SANDIK BAŞINDA 10/10/10 KURALI
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten Netanyahu’ya tepki
İBRAHİM ERBİLDİM: “MAKAM İÇİN DEĞİL, LAÇ’I DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN GELİYORUM”
İran’da ABD ve İsrail bağlantılı olduğu öne sürülen terör merkezleri çökertildi
Avustralya başbakanı Albanese’den yapay zekanın kontrolünün insanlarda kalması çağrısı
suudi arabistan çin öncülüğündeki mbridge platformundan çekildi
Berlin eyalet meclisi seçiminde başbakanlığa Elif Eralp’i aday gösteren Sol Parti birinci oldu
Bm genel kurulu’nun 81. oturumu yarın New York’ta başlıyor