DOLAR

32,9949$% -0.11

EURO

35,8195% -0.26

STERLİN

42,5549£% -0.22

GRAM ALTIN

2.528,01%0,83

ÇEYREK ALTIN

4.147,00%0,21

BİTCOİN

฿%

a

CTP Milletvekili Ongun Talat:’Önümüzü göremiyoruz.’

DERDİMİZ KIBRIS TÜRK HALKINI VE HAKKINI KORUMAK
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili ve Cumhuriyet Meclisi, Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi üyesi Ongun Talat, “Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama Yasa Tasarısı” hakkında kamuoyundaki bilgi kirliliğine açıklık getirdi.

“Eski yasada kısıtlamalar vardı fakat kısıtlamaların etrafından dolanmalar yapıldı. Bunlara örnek olarak hem “trustee” sözleşmeleri yapıldı hem de satış sözleşmesi yolu ile satışlar daha doğrusu tapuya şerh konma işlemleri gerçekleşti.”

GEÇMİŞE DÖNÜK YASA İŞLEMEZ
Yasa sadece bir mülk alabilme hakkı tanıyor. Sadece bu yapılan sözleşme ile tapuya şerh koyulduğundan dolayı, üzerine çalışılan tasarı yapılan sözleşmelerin resmi yollar ile devlet tarafından onaylı olması. Amaç mülkiyet edinememe yani yasal yollar ile verilen ne ise ona sahip olma.
Komitede sunulan, alınan mülkiyetin 6 ay içerisinde tapu dairesine bildirmek ve üzerinde satış sözleşmesi yolu ile şerh konulan malların 4 yıl içerisinde satışının gerçekleştirilmesi.

ÖNÜMÜZÜ GÖREMİYORUZ
Veri olmadığı için önümüzü göremiyoruz ve bunun için ihtiyacımızın ne olduğunu veya ne olmadığını öngöremiyoruz…
İnşaat sektörü gelişmiş hiçbir ülkede lokomotif sektör olarak görülmez. Destekleyici sektör olarak varlığını sürdürür. Bu zamana kadar öngörüsüz gelişim kontrol altına alınmalıydı.

TÜRKİYE SERMAYESİ İLE KKTC SERMAYESİ YARIŞAMAZ
Tasarıda en çok üzerinde durulan madde “KKTC’yi tanıyan ülkeler hariç” olarak konulan ibare.

KKTC’yi tanıyan ülke vatandaşları 3 mülkiyet sahibi olabiliyor. Yüzölçümlerine göre proje satışlarında yapılan oran %80 yabancı ile %20 KKTC’yi tanıyan ülke vatandaşları ve KKTC vatandaşları diye ayrı tutuldu.
Hiçbir ülke vatandaşı diğer ülke vatandaşından ayrı tutulmamalı diye düşünüyoruz eşitlik ilkesi gereği.
Türkiye’de KKTC vatandaşlarına daha farklı imtiyazları sağlanıyor olabilir ama TC sermayesi yada yüzölçümü, nüfusu bizimle bir tutulamaz. TC sermayesi ile KKTC sermayesi yarışamaz.

CTP, TÜRKİYE İLE SAĞLIKLI İLİŞKİLER KURMA TARAFTARIDIR
Bugüne kadar TC ve TC vatandaşları ile en iyi ilişkiler her zaman CTP ile kuruldu. CTP Kıbrıs Türk Halkının çıkarlarını ön plana alarak bazı yasalara bastırıyor. CTP-TC ile sağlıklı ilişkiler kurma taraftarıdır.
Biz ada ülkesiyiz, topraklarımızı, güvenliğimizi ve vatandaşımızı korumak zorundayız.
O yüzden mal edinme yasa tasarısı çok önemli hem veriler oluşturulacak hem de hangi bölgede neyin olup olamayacağını öngörüp topraklarımızı koruyacağız.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Larnaka’da 1964 yılında öldürülen 11 şehit anısına yapılan Kayıp Otobüs Anıtı açıldı.

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0