40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
7.017,00%0,27
4785777฿%1.4882
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, cuma günü Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşmek üzere ABD’ye gitmek için adadan ayrıldı.
WASHINGTON’DA TEMASLARDA BULUNACAK
Tatar, Guterres ile görüşeceği New York ziyareti öncesinde Washington’da da bir dizi temasta bulunacak.
“ORTAK BİR ZEMİN OLMADIĞI AÇIK VE NETTİR”
Ercan Havaalanında basın açıklaması yapan Tatar, yeni siyaset temelinde egemen eşitlik ve eşit uluslararası statü teyit edilmeden müzakere sürecine geçmeyeceklerini yineledi.
ABD ziyaretiyle ilgili Rum tarafının algı operasyonlarının gerçeği yansıtmadığını kaydeden Tatar, “BM Genel Sekreteri ile görüşme bizim talebimizle oldu” dedi.

Üç yıldan beridir sürdürülen siyasetten geri dönüş olmayacağını ifade eden Tatar, “Şu anda ortak bir zemin olmadığı açık ve nettir” diye konuştu.
Kıbrıs Türk halkına uygulanan izolasyonlar, ambargolar ve kısıtlamaların kalkması gerektiğinin altını çizen Tatar, Kıbrıs Türk halkının baskı altında tutularak, dayatmayla bir çözüme zorlandığını ancak bunun böyle olmayacağını artık dünyanın öğrendiğini dile getirdi. Tatar, Kıbrıs Türk halkının yanında Anavatan Türkiye Cumhuriyeti olduğunu belirtti.
Cumhurbaşkanı Tatar’a ziyaretinde Özel Temsilcisi Güneş Onar eşlik ediyor.

Op. Dr. Eralp Kubilay, Prostat Kanseri konusunda açıklamalarda bulundu
1
Cumhuriyetimizi mali olarak daha iyi bir noktaya getirmek en büyük sorumluluğumuz olmaya devam edecektir
40950 kez okundu
2
Bilim Kurulu Üyesi Şener: 4-5 farklı tipte virüsle mücadele ediyoruz
36686 kez okundu
3
Dünya alarma geçti! Çin’e kısıtlama getiriyorlar.
34804 kez okundu
4
Prof. Dr . Benter’in Buluşu Kalp Krizi Geçirenlere Umut Oldu
34322 kez okundu
5
Canaltay: “Tanınma gibi bir gailemiz yok, hazır değiliz…”
34048 kez okundu