DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

BİTCOİN

2045809฿%-2.47681

a

Cumhurbaşkanı Tatar, ASAD’ın iftar yemeğinde konuştu

İstanbul’da temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Avrasya Stratejik Araştırmalar Platformu’nun (ASAD) düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Cumhurbaşkanlığından verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Tatar, burada yaptığı konuşmada, Doğu Akdeniz’de bağımsız bir Türk devleti olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, Türk dünyasının vazgeçilmez bir parçası olduğunu söyledi.

“YOK EDİLİŞE SÜRÜKLEYECEK DURUMA ONAY VERİLMEYECEK”
Kıbrıs’ta federal temelde bir antlaşma ile Kıbrıs Türkü’nü zaman içinde yok edilişe sürükleyecek bir duruma asla onay verilmeyeceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Gazze’de yaşananları görünce Türkiye Cumhuriyeti’nin garantörlüğü ve Türk askerinin askeri varlığının öneminin daha iyi anlaşıldığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’nün kurucu ortağı olduğu devletin üç yıl sürdüğünü, ardından Rum-Yunan ikilisinin adayı bir Helen adası yapmak istediğini ancak Kıbrıs Türkü’nün Türkiye’nin desteğiyle izin vermediğini anlattı.

“İKİ DEVLETLİ BİR ANTLAŞMA İSTİYORUZ”
Egemen eşitlik ve uluslararası eşit statünün kabul edilmesiyle yeni ve resmi müzakerelere başlanacağını belirten Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, iki devletli bir antlaşma istediklerini ifade etti.

Tatar, Kıbrıs Türkü’ne uygulanan ambargoların kaldırılması ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınması için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uluslararası camiaya çağrıda bulunduğunu ve iki devletli çözüm modelini desteklediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’nün haklı mücadelesine verdiği destek ve davanın Türk kamuoyuna duyurulmasını sağladığı için ASAD Genel Başkanı Murat Doğanay’a ve Türk medyasına teşekkür etti.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Acil Servis’te “kimyasal zehirlenme” paniği: Acil Servis kapatıldı!

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0