DOLAR

32,3462$% 0.29

EURO

35,1386% -0.02

STERLİN

40,9874£% -0.18

GRAM ALTIN

2.307,72%1,34

ÇEYREK ALTIN

3.970,00%0,10

BİTCOİN

2289442฿%2.9906

a

Cumhurbaşkanı Tatar, Erzincan’da üniversiteli gençlerle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Kütüphanesi’nde, Uluslararası Türk Dünyası Sempozyumu kapsamında “Gençlik Buluşması” programında üniversiteli öğrencilerle bir araya geldi.

AK Parti Genel Başkan Vekili ve Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım’a, böyle önemli bir toplantı yapılmasında ortaya koyduğu iradeden dolayı teşekkür eden Cumhurbaşkanı Tatar KKTC’nin, Türk Devletleri Teşkilatı’nda yer alabilmesi için Türkiye Cumhuriyeti’nin tam desteğiyle çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Her geçen gün ulaşım ve iletişim imkânlarıyla küresel dünyada Türk devletlerinin birbirine daha da yakınlaştığını söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, sözlerine şöyle devam etti;

“Yıllar önce Türk devletleri arasına konan suni engeller, teknolojik imkânlarla artık tamamen ortadan kalkmıştır. O bakımdan gönül birliği içerisinde gönül coğrafyasında bizlerin birbirine daha da yakınlaşması elbette tüm halklarımızın refahı ve mutluluğu için önemli birtakım adımların atılmasına vesile olmaktadır. Türk birliğine geldiğimizde gerçekten burada çok çalışma olacak. 700 milyar dolarlık ticaret hacminin ancak 18 milyar doları kendi aramızda. Diğer ticaret, başka memleketlerle yapılmaktadır. Dolayısıyla inşallah önümüzdeki yıllarda Türk Devletler Teşkilatı’nın daha da yakınlaşmasıyla alınacak olan ortak kararların, bu var olan ticaret hacmini genişleteceğine inanıyorum.”

KKTC Cumhurbaşkanı olmasının, kendisi için bir şeref olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar önemli olanın, Anavatan Türkiye ile milli siyasette birlikte çalışabilmek olduğunu kaydetti.
Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli ve büyük bir ülke olmasına değinerek şöyle devam etti:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin liderliğinde bütün Türk devletlerine çok önemli imkânlar verilebilecektir. Türkiye Cumhuriyeti, çağ atlamış, büyük ve başarılı bir devlettir. Her alanda elde ettiği başarılarıyla bütün Türk devletlerine yön verebilecektir.”

AK Parti Genel Başkan Vekili ve Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım da konuşmasında; “Ortak refahın, güvenliğin, barışın ve kardeşliğin daha da fazla geliştirilmesi için Türkiye başta olmak üzere bütün Türk devletleri ve bölge ülkeleri birlikte çalışma kararlılığındayız” dedi.

Yıldırım, öncelikli hedeflerinin ortak alfabe, tarih, coğrafya, ulaşım ve iletişim altyapısının tam entegrasyonu olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Serbest dolaşım büyük ölçüde başlamıştır. Bugün Türk devletleri arasında gidiş gelişlerde bir iki devlet istisna olmak üzere tamamen serbesttir. Karşılıklı gidiş gelişler yapılabilmektedir ama işin daha başındayız. Yapılacak daha çok işimiz ve yolumuz var. Önceden Azerbaycan Devlet Başkanı Haydar Aliyev ‘Biz iki devlet, bir milletiz’ demişti. Bu zaten her şeyi ifade ediyor. Sınırların kardeşler arasında çok fazla bir anlamı olmadığını ifade ediyor. Şimdi artık bir millet iki devlet değil daha fazla devletiz. Kuzey Kıbrıs, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan ve 6 devletiz ama bir milletiz. İleride daha da artacak.”

Birlik ve teşkilatın amacının uzakları yakın etmek, sınırları sembolik hale getirmek, ekonomi, kültür, tarih ve dilde entegrasyonu gerçekleştirmek olduğuna değinen Yıldırım; “Bunu yaptığımız zaman bölgenin huzurunu, güvenliğini, refahını da geliştirmiş olacağız. Bizim kültür olarak dünya anlayışı bakımından sömürgeci bir anlayışımız yok. Bizim tarihimizde sömürge yok. Bizim anlayışımızda Türk Devletleri Teşkilatı’nın ve Türk dünyasının geleceğinde mutluluk, refah, güvenlik ve kardeşlik vardır” diye konuştu

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0