DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

BİTCOİN

2048115฿%-1.90371

a

Cumhurbaşkanı Tatar, İHA ve SİHAları üretim yerinde inceledi

Cumhurbaaşkanı Ersin Tatar, temaslarda bulunmak üzere gittiği İstanbul’da Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi’ni ziyaret ederek, BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Tatar’a 13 farklı mühendislik disiplininin bir arada bulunduğu Ar-Ge ve tasarım merkezi hakkında bilgi verildi.

Tatar, İHA, SİHA, insansız helikopter ve son zamanlarda Türkiye’nin gururu olan “Kızıl Elma İnsansız Savaş Uçağı”nın üretimi ve çalışmalarını yerinde inceleme fırsatı buldu.

“SAVUNMA SANAYİNİN MİLLİ OLMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ziyaretiyle ilgili yaptığı açıklamada, savunma sanayinin milli olmasının önemine vurgu yaparak, yapılan çalışmaların çok kıymetli olduğunu, bunun önemini en son Azerbaycan’da bizzat yaşayarak görüldüğünü söyledi.

“BU GİBİ TESİSLER KKTC’DE DE VAR OLMALI”
Dünya standartlarının üzerinde olan Merkezde birçok genç mühendisin yaptığı çalışmaların çok kıymetli olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, bu gibi tesislerin benzerinin de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de var olması gerektiğini kaydetti.

Türkiye’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bulunduğu jeopolitik ve jeostratejik konumu itibariyle burdaki çalışmaların çok önemli olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’nin yeni yüzyılında Selçuk Bayraktar, ASELSAN ve roketsan öncülüğünde çok daha önemli işlere imza atılacağını gönülden inandığını belirtti.

Türkiye’nin ihracatını gerçekleştirdiği İHA ve SİHAları üretim yerinde inceleme fırsatı bulduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, yapılan çalışmalardan dolayı Baykar Yönetim Kurulu Başkanı / Teknoloji Lideri (CTO) T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’a, Aselsan Genel Müdür Ahmet Akyol ve Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci’ye teşekkür etti.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Güney Kıbrıs’tan yola çıkan denizden ilk gıda yardımı Gazze’ye ulaştı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0