49,3859$%0,02
55,1136€%-0,35
65,1907£%-0,47
6.512,79%-1,42
10.678,00%-0,99
฿%
Özbekistan’da düzenlenen 16’ncı Ekonomik İşbirliği Teşkilatı zirvesine gözlemci üye olarak katılan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın özel uçağı ile yurda döndü.
Özbekistan temaslarını Ercan Havaalanı’nda düzenlediği basın toplantısı ile değerlendiren Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 10 üyesi bulunan EİT’nin 500 milyon üzerinde bir nüfusu olduğunu kaydederek, güçlü bir ekonomik değere sahip olan söz konusu teşkilat ile ilişkilere önem verdiklerini söyledi.
Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın her zaman olduğu gibi Kıbrıs Türk halkının yanında olduğunu ifade ederek, bu kapsamda söz konusu zirvede turizm, inşaat ve üniversite sektöründe önemli değerlendirmede bulunduklarını dile getirdi.

Turizm alanında Türkiye’nin de desteği ile önemli girişimlerde bulunduklarını anlatan Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın KKTC’nin gözlemci üye olarak söz konusu zirvede yer almasının önemine vurgu yaptığını ve Kıbrıs Türk halkının yalnız bırakılmaması gerektiğini haksız ambargolara karşı Kıbrıs Türk halkına sahip çıkılması ve gereken desteğin verilmesi yönünde çağrıda bulunduğunu aktardı.
10 Kasım anma törenlerinde bulunmak için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın özel uçağı ile yurda döndüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, böylesi uluslararası platformlarda KKTC’nin yer almasının önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Meclis bütçesinde araç ve benzin tartışması
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168976 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57804 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50444 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48249 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
41104 kez okundu
“BİZİM ÇOCUK” DEĞİL, EHİL YÖNETİCİYİ SEÇ!
BAŞARAN DÜZGÜN’ÜN “ÖKSÜZ ATLAR ÜLKESİNDE” ROMANI GÜNEY LEFKOŞA’DA TANITILDI
Bizden sonra geleceklere ödenemez borçlar bırakmak belediyecilik değildir.
HAKAN ORAN YAZDI : SANDIK BAŞINDA 10/10/10 KURALI
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten Netanyahu’ya tepki
İBRAHİM ERBİLDİM: “MAKAM İÇİN DEĞİL, LAÇ’I DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN GELİYORUM”
İran’da ABD ve İsrail bağlantılı olduğu öne sürülen terör merkezleri çökertildi
Avustralya başbakanı Albanese’den yapay zekanın kontrolünün insanlarda kalması çağrısı
suudi arabistan çin öncülüğündeki mbridge platformundan çekildi
Berlin eyalet meclisi seçiminde başbakanlığa Elif Eralp’i aday gösteren Sol Parti birinci oldu