DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

BİTCOİN

฿%

a

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile internet üzerinden görüştü.

Tatar, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 18 gün kalarak 13 deney yapan ilk Türk Astronot Gezeravcı’yı şahsı ve Kıbrıs Türk halkı adına tebrik ederek, Kıbrıs’ın uzay görüntülerini görünce çok duygulandığını ve gururlandığını söyledi.

Skype üzerinden yapılan görüşmede Tatar, Türkiye Cumhuriyeti adına yapılan uzay çalışmalarının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ilgiyle takip edildiğini, elde edilen başarıyla ülke olarak gurur duyulduğunu da ifade etti.

YENİ BİR ÇAĞIN KAPILARI AÇILACAK
Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılında uzaydaki çalışmalarla yeni bir çağın kapılarının açılacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, Türk gençliğinin yeni projelerde yer almasını, daha evrensel çalışmalar yürütmesini temenni etti.

“Kıbrıs’ın Türkiye için önemi bir kez daha gözler önüne serildi”

Astronot Alper Gezeravcı’nın uzaydan çektiği Kıbrıs görüntülerin paylaşmasının, Kıbrıs’ın, Türkiye için önemini bir kez daha gözler önüne serdiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ın uzay görüntülerini görünce çok duygulandığını ve gururlandığını kaydetti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti’nin et ve tırnak gibi birbirine bağlı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’nün Türk milletinin ayrılmaz ve kopmaz bir parçası olduğunu ve çalışmalarını bu yönde sürdürdüğünü söyledi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Yabancı uyruklu 3 kişi yasaklı göçmen ilan edildi

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0