36,2494$% 0.05
38,0399€% 0.04
45,7958£% 0.39
3.376,11%0,49
5.627,00%0,16
฿%
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, 27-28 Ocak Direnişinin yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı; devleti ve egemenliği borçlu oldukları tüm aziz şehitleri ve 27-28 Ocak Direnişi’nde şehit düşenleri andı, gazileri saygıyla selamladı.
Öztürkler, mesajında şunları kaydetti:
“Kıbrıs’ın İngiliz yönetimine geçmesini Enosis hayallerini gerçekleştirmek için fırsat olarak gören Rumlar, İngilizlerin yandaş tutumunu kendi lehlerine değerlendirerek Enosis için adımlar atmaya başladıkları dönemde, 27-28 Ocak 1958 direnişini gerçekleştiren Kıbrıs Türk Halkı, ne İngiliz Sömürge Yönetimi’ne, ne de Enosisci Rum zihniyetine geçit vermeyerek büyük bir mücadele örneği sergilemiştir.
Kıbrıs Türk Halkı 27-28 Ocak direnişlerinde, İngiliz sömürge yönetimine karşı toplanıp Adanın taksim edilmesini talep ederek, özgür ve bağımsız şekilde egemenliklerine sahip çıktığını, canları pahasına 7 şehit ve çok sayıda yaralı vererek göstermiştir.
Bu vesileyle Devletimizi ve egemenliğimizi borçlu olduğumuz tüm aziz şehitlerimizi ve bugünün önemine binaen 27-28 Ocak Direnişi’nde şehit düşen kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor; gazilerimizi de saygıyla selamlıyorum. “
Bayar: 27-28 Ocak direnişinin en önemli sonucu Türkiye’nin TMT’nin kuruluşuna onay vermesidir