49,1540$%0,06
55,1257€%-0,33
64,9795£%0,19
6.565,16%0,34
10.759,00%-0,74
฿%
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Kadın Örgütü heyeti, geçtiğimiz günlerde Kalkanlı Yaşam Evi’ni ve Güneşköy 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.
CTP’den verilen bilgiye göre, ziyaretlerde Kadın Örgütü Başkanı Doğuş Derya’ya, Eğitim Sekreteri Umure Örs, CTP Güzelyurt Kadın Örgütü Başkanı Kadriye Pire ile Kadın Örgütü üyeleri Zühre Civa, Nesrin Kısaoğlu ve Alev İzdağ eşlik etti.
Söz konusu merkezlerdeki yetkililerden bilgi alan CTP Kadın Örgütü heyeti, sahada yaşanan sorunlara çözümler yanında mevzuat eksiklikleri ile ilgili yapılabilecek değişiklikler konusunda görüş alışverişinde bulundu.

CTP Kadın Örgütü Başkanı Doğuş Derya ziyaretler sırasında yaptığı konuşmada, CTP Kadın Örgütü olarak sosyal politikalarla ilgili uzun zamandır hem veri toplama hem de uygulamada yaşanan zorluklarla ilgili devam eden çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğini belirtti.
“Nitelikli yaşlanmanın” bir devlet politikası haline gelmedikçe yaşlı hakları ile ilgili yaşanan sorunların artarak devam edeceğini belirten Derya, hem kamu hem de özel bakım evlerinde çalışan kişilerin sertifikasyon, çalışma ve vardiya saatleri ile bakım evlerinin regülasyonu için gerekli mali kaynakların ve lojistik ihtiyaçların yeniden gözden geçirilmesinin aciliyetine vurgu yaptı.
Güneşköy 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi’ni de ziyaret eden heyet, engelli bireylere verilen eğitimin potansiyelinin geliştirilmesi için neler yapılabileceğini paylaştı.
TAK

Cimnastik Milli Takım İstanbul’da
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168971 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57799 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50439 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48244 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
41099 kez okundu
HAKAN ORAN YAZDI : SANDIK BAŞINDA 10/10/10 KURALI
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten Netanyahu’ya tepki
İBRAHİM ERBİLDİM: “MAKAM İÇİN DEĞİL, LAÇ’I DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN GELİYORUM”
İran’da ABD ve İsrail bağlantılı olduğu öne sürülen terör merkezleri çökertildi
Avustralya başbakanı Albanese’den yapay zekanın kontrolünün insanlarda kalması çağrısı
suudi arabistan çin öncülüğündeki mbridge platformundan çekildi
Berlin eyalet meclisi seçiminde başbakanlığa Elif Eralp’i aday gösteren Sol Parti birinci oldu
Bm genel kurulu’nun 81. oturumu yarın New York’ta başlıyor
Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı 101,78 dolara geriledi
Avrupa Birliği veri kurumundan Google’a 403 milyon euro para cezası