DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

BİTCOİN

2073557฿%-2.29506

a

Elektrik Müteahhitleri Birliği 12. Olağan Genel Kurulu yapıldı

Kıbrıs Türk Elektrik Müteahhitleri Birliği 12’nci Olağan Genel Kurulu yapıldı…

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Taner Akcan Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen Genel Kurul başkanlık divanının oluşturulması ile başladı…
Genel Kurul’da hayatını kaybeden birlik üyeleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ardından konuşmalara geçildi.

Genel Kurul’da ilk konuşmayı gerçekleştirilen Elektrik Müteahhitleri Birliği Başkanı Bora Karaçam, Birliğin zamana ayak uydurarak kendini geliştirdiğini ve her geçen gün ilerlemekte olduğunu belirterek amaca ulaşmak için bütün olanaklardan faydalanarak çalıştıklarını söyledi.

Birlik olarak birçok zorlukla karşılaştıklarına da işaret eden Karaçam, paydaş kuruluş Kıb-Tek’te birçok kez yaşanan yönetim değişikliğinden dolayı isteklerinin yerine getirilmediğini ancak bunun isteklerinden geri adım atacakları anlamına gelmediğini dile getirdi.

Devlet tarafından kendilerine verilen arazinin, sanayi bölgesi kapsamından çıkarılarak Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi’ne geri verildiğini anlatan Karaçam, kendileri için elzem olan birlik binası, yasa ve yazılı kurallar için mücadelelerinin devam edeceğini vurguladı.

Genel Kurul’a katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy da Elektrik Müteahhitleri Birliği’ne verilen arazi konusuna değinerek bu konuda haberi olması halinde farklı bir tavır içerisine girmiş olacağını söyledi.

Taçoy “Hep haylimdi bu bölgede bir taşeronlar birliğine bir de elektrik müteahhitleri Birliğine yapmış olduğum Ekonomi ve Enerji Bakanlığı dönemimde araziler verdim. bu araziler vermemin tek bir nedeni vardı; ülkemizde her geçen gün yabancı uyruklu çalışan sayısı artıyor. Ancak bunun gibi meslekler ki güvenlik unsurunu içerir ve belli bir lisans gerektirir, buna sahip çıkabilecek, geleceği yetiştirecek imkanları sağlamamız ve onlara haklarının verilmesi gerekir. Ben bu düşüncemden vazgeçmedim” diye konuştu.

Bakanlık olarak çalışma yaşamına ilişkin denetimleri artırdıklarını söyleyen Taçoy, haksız rekabeti önlemek için kayıtsız çalışanları kayıt altına almak ve iş sağlığı ve güvenliği kuralları adına denetlemeler geçekleştirildiğini anlattı.

Taçoy, Denetimlerin ceza yazmak için değil, haksız rekabeti önlemek ve iş güvenliğini artırmak amacıyla yapıldığını söyledi.

Taçoy, meslek hastalıklarının denetlenmesi için meslek hastalıkları tabibinden hizmet satın alınması için başvuruda bulunduğunu da belirtti.

Hükümet olarak, amaçlarının yerli işgücünü desteleyecek projeleri ortaya koymak olduğunu kaydeden Bakan Taçoy, bu çerçevede imzalanmış birkaç tane projeleri olduğunu anlattı.

Konuşmaların ardından faaliyet ve mali raporlar okunarak aklandı.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Akaryakıtta indirim gece yarısından itibaren yürürlüğe girdi

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0