49,9256$%0,07
55,7150€%-0,26
66,9473£%0,11
6.222,90%-3,56
10.250,00%-3,31
฿%
Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu, 3 Aralık Dünya Engelliler Dayanışma Günü dolayısıyla dün basın toplantısı düzenledi.
Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk, engellilerin fiziksel erişim, eğitim, istihdam, sağlık hizmetleri ve sosyal katılım alanlarında sıkıntılar yaşadığına dikkat çekti; engellilerin “iş ve aş” istediğini dile getirdi. Yücetürk, “Sadece bugün değil, engellilerle ilgili her gün aynı duyarlılık gerekiyor.” dedi.
KKTC’de engellilerle ilgili sorunların büyük olduğunu belirten Yücetürk, günün kendileri için çok anlam taşıdığını dile getirdi.
“Sadece bugün değil, engellilerle ilgili her gün aynı duyarlılık olması gerekiyor.” diyen Yücetürk, 14 maddelik istem paketine değinerek, sorunlarını aktardı.
Yücetürk, en büyük sorunlardan birinin Engelli Dairesi’nin bulunmaması olduğunu belirterek, dairenin açılmamasından hükümeti sorumlu tuttu.
Engellileri Koruma, Rehabilite ve İstihdam Yasası çerçevesinde “iş koşulları, nakdi yardımlar ve istihdam tüzüklerinin” çıktığını anımsatan Yücetürk, yasa gereği tüzüklerin bugüne kadar tatminkar düzeyde bir işlev kazanamadığını savundu.
Engellilerle yeterli istihdam olanağı sağlanmadığını ileri süren Yücetürk, hükümeti eleştirdi; “İstihdama ihtiyacı olan insanlarımız var. 50 kişilik listemizden sadece iki kişi istihdam edildi.” dedi ve sitemlerini dile getirdi. Nakdi yardımlar konusundaki sıkıntılarını da aktaran Yücetürk, günün koşullarında nakdi yardımların çok az olduğunu belirterek, iyileştirilmesini istedi.

Yücetürk, kendilerini çok rahatsız ettiğini söylediği istihdam konusunun önemini de vurguladı.
Engelsiz Yaşam Evi’nin yatılı bölümünün açılmasını istediklerini ancak tam hizmet vermediğini savunduğu günübirlik hizmet veren rehabilitasyon bölümünün açıldığını kaydeden Yücetürk, yatılı bölümün bir an önce açılmasını talep etti. Yücetürk, “Bizim için en acil olan o bölümdür. Annesi ve babası olmayan ve ortada kalan 30 engellimiz var.” diye konuştu. Yücetürk, Engelsiz Yaşam Evi’nin Teşkilat ve Personel Yasalarının meclisten geçmediğine de dikkat çekti.
Ulaşım ve altyapı konularındaki sorunlara da değinen Yücetürk, belediyelere yönelik eleştirilerde bulundu.
Kaynak : Halkın Sesi

Engelliler iş bulamıyor
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168993 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57823 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50461 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48267 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
41122 kez okundu
Lapta sakini iş insanı Ercan Kardeşler’den LAÇ Belediyesi’ne asfalt tepkisi
HAKAN ORAN YAZDI : KALİTENİN VE SÜREKLİ İYİLEŞTİRMENİN ADI LAÜ
DOĞU AKDENİZ’DE EUNOMİA TATBİKATI BAŞLIYORYUNANİSTAN, FRANSA, İTALYA VE GKRY ORTAK GÜÇ BİRLİĞİ YAPIYOR
TÜRKİYE İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN KUVVETLİ SAĞANAK VE FIRTINA UYARISI
Okan Donangil, UBP Lefkoşa Milletvekilliği İçin Aday Adaylığını Açıkladı
KAMU BÜROKRASİSİNDE ORTAK DİL İÇİN KKTC YAZIM EŞ GÜDÜM TOPLANTISI DÜZENLENDİ
ÜSTEL6 ARALIK’TA DAHA GÜÇLÜ ÇIKACAĞIZ, İSTİKRARLA HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ
EN ÇOK YAĞIŞ AKINCILAR’A DÜŞTÜ
BAKAN HÜSEYİN ÇAVUŞKADINLAR ÜLKEMİZİN ÜRETİM GÜCÜNÜN AYRILMAZ BİR PARÇASIDIR
KTOEÖS, TÜRK MAARİF KOLEJİ’NDEKİ GREVİ SONLANDIRDIĞINI AÇIKLADI