48,8194$%0,05
56,0067€%0,08
65,3373£%0,10
6.791,17%-0,34
11.081,00%-0,40
฿%
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 81. Genel Kurulu’na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye saati ile 22.50’de “TUR” uçağıyla ABD’nin New York şehrine geldi.
Erdoğan’ı, John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı’nda Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız, Washington Büyükelçisi Sedat Önal ve New York Başkonsolosu Büyükelçi Muhittin Ahmet Yazal ile diğer ilgililer karşıladı. Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Adalet Bakanı Akın Gürlek, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ile Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım da ABD’ye geldi.
Erdoğan, 16’ncı kez BM Genel Kurulu’na hitap edecek

Erdoğan, BM 81. Genel Kurulu’na yarın 16’ncı kez hitap edecek. Her yıl dünya liderlerini ABD’nin New York kentinde bir araya getiren BM Genel Kurulu görüşmelerinin 81’incisi, yarın “Güveni yeniden tesis etmek, dönüşümü yönetmekHerkes için sonuç veren bir BM” temasıyla başlayacak.
Erdoğan’ın, BM 81. Genel Kurulu’nda ilk gün dördüncü sırada söz alması öngörülüyor. BM Genel Kurulu’na hitap edecek Erdoğan’ın konuşmasının ana gündem maddesinin ise İsrail’in Gazze’de uyguladığı soykırım, Filistin’in devlet olarak tanınması ve uluslararası alanda İsrail’e karşı atılacak adımlar olması bekleniyor.
Erdoğan’ın özellikle Gazze’deki duruma dikkati çekmesi, üye ülkelerden İsrail’in saldırılarına karşı durmalarını talep etmesi öngörülüyor. Zirve kapsamında devlet ve hükümet başkanlarıyla da görüşmeler gerçekleştirecek Erdoğan’ın, 23 Eylül’de de BM Genel Sekreteri İklim Etkinliği’nde konuşma yapması bekleniyor.

Türk Hava Kuvvetleri Kıbrıs’ın güneyinde eğitim uçuşu gerçekleştirdi
2
Cumhuriyetimizi mali olarak daha iyi bir noktaya getirmek en büyük sorumluluğumuz olmaya devam edecektir
42428 kez okundu
3
Tedavisi ve ameliyatı burada mümkün olan bir hastanın uçak ambulansla sevki ne kadar adil?
31574 kez okundu
5
TC Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam’dan KKTC’ye turizm desteği açıklaması
25819 kez okundu
İran’da ABD ve İsrail bağlantılı olduğu öne sürülen terör merkezleri çökertildi
Avustralya başbakanı Albanese’den yapay zekanın kontrolünün insanlarda kalması çağrısı
suudi arabistan çin öncülüğündeki mbridge platformundan çekildi
Berlin eyalet meclisi seçiminde başbakanlığa Elif Eralp’i aday gösteren Sol Parti birinci oldu
Bm genel kurulu’nun 81. oturumu yarın New York’ta başlıyor
Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı 101,78 dolara geriledi
Avrupa Birliği veri kurumundan Google’a 403 milyon euro para cezası
Abd-iran hattında diplomasi beklentileri brent petrolü 100 doların altına çekti
Abd başkanı trump, fransa cumhurbaşkanı macron ile new york’ta görüştü
Batı Şeria’da Ebu Fellah beldesine saldıran İsraillilere karşı koyan Filistinlilere ordu ateş açtı