50,1521$%0,22
56,0826€%-0,33
67,1995£%-0,38
6.558,20%-0,57
10.739,00%-0,89
฿%
Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAKSEN) Başkanı Salih Erşangil, halkın olan müzelerin özelleştirilemeyeceğini söyledi.
HAKSEN Başkanı Salih Erşangil, 18-24 Mayıs Müzeler Haftası kapsamında yazılı açıklama yaparak, müzelerin özelleştirileceğine dair iddialar olduğunu belirtti.
Müzelerin toplumun tarihsel belleğini, kültürel mirasını ve ortak değerlerini koruyan kamusal alanlar olduğunu söyleyen Erşangil, kültürel mirasın sermayeye teslim edilemeyeceğini kaydetti.

Müzelerin hafta sonu ve mesai dışı saatlerde hizmet verememesinin personel eksikliğiyle kamusal planlama yetersizliğinden kaynaklandığını savunan Erşangil, çözümün kadrolu istihdamın artırılması, vardiya sisteminin iyileştirilmesi ve müze çalışanlarının mesleki eğitimlerinin güçlendirilmesi olduğunu söyledi.
Erşangil, turizm politikalarının yalnızca oteller ve kumarhaneler ekseninde şekillendirildiğini savunarak, turizmde kültürel, tarihsel ve agro turizmi esas alan yeni bir yaklaşımın benimsenmesi çağrısında bulundu, müzecilikte dijitalleşmenin önemine de değindi.
Müzelerin özel sermayeye bırakılması halinde bu alanların yalnızca ekonomik gücü olan kesimlerin erişebileceği mekânlara dönüşeceği uyarısında bulunan Erşangil, kamusal, bilimsel, erişilebilir ve çağdaş bir müzecilik anlayışının hayata geçirilmesini istedi.
“Tarihimiz satılık değildir. Kültürel mirasımız sermayeye teslim edilemez. Müzeler halkındır, halkın kalmalıdır.” diyen Erşangil, Hükümeti “kültürel mirasa sahip çıkmamak ve kamusal sorumluluktan kaçmakla” suçladı.

Kaynak : Halkın Sesi

Kimliksizler Derneği, 9 Haziran’da bilgilendirme toplantısı düzenleyecek
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2169000 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57830 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50468 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48274 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
41129 kez okundu
HAKAN ORAN YAZDI : UTANMA DUYGUSUNU NEREDE KAYBETTİK?
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan Rusya ve Ukrayna açıklaması
Cyprus Mail gazetesinden Hristodulidis’in Maraş önerisine sert eleştiri
Bulgaristan’da cumhurbaşkanlığı seçimini İliyana Yotova kazandı
Yüksek Seçim Kurulundan Serdar Denktaş’ın iddialarına yanıt
Lapta sakini iş insanı Ercan Kardeşler’den LAÇ Belediyesi’ne asfalt tepkisi
HAKAN ORAN YAZDI : KALİTENİN VE SÜREKLİ İYİLEŞTİRMENİN ADI LAÜ
DOĞU AKDENİZ’DE EUNOMİA TATBİKATI BAŞLIYORYUNANİSTAN, FRANSA, İTALYA VE GKRY ORTAK GÜÇ BİRLİĞİ YAPIYOR
TÜRKİYE İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN KUVVETLİ SAĞANAK VE FIRTINA UYARISI
Okan Donangil, UBP Lefkoşa Milletvekilliği İçin Aday Adaylığını Açıkladı