DOLAR

32,5649$% 0.21

EURO

34,8586% 0.13

STERLİN

40,6962£% 0.05

GRAM ALTIN

2.488,98%0,21

ÇEYREK ALTIN

4.247,00%0,00

BİTCOİN

2073972฿%3.49958

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • Ertuğruloğlu:Yapılan yanlışı benimseyip, hazmedip, oturacağımızı zannediyorlarsa ciddi şekilde yanılıyorlar

Ertuğruloğlu:Yapılan yanlışı benimseyip, hazmedip, oturacağımızı zannediyorlarsa ciddi şekilde yanılıyorlar

 

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, BRT’de ’17. Saat’ programına katılarak, BM Barış Gücü’nün Taksim Sahasında yaptığı çalışmalar, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin adadaki BM Barış Gücü’nün Faaliyetleri ve İyi Niyet Misyonuna ilişkin yayınladığı rapor ile Türk Devletler Teşkilatı ülkelerine yönelik yapılan girişimleri değerlendirdi.

 

 

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, BM Barış Gücü’nün Taksim sahasında asla kabul edilmeyecek faaliyetlerde bulunduğunu söyleyerek, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletler Barış Gücü Şefi Colin Stewart’ın adaya gelmesini beklediğini ifade etti.

 

Bakan Ertuğruloğlu, “BM’nin Taksim sahasında yaptığı çalışmalar bilgimize geldi. Asla kabul edemeyeceğimiz faaliyetlerde bulunmaya devam ediyorlar. Bu konuda bakanlığımızın ilgili personeli BM Sivil yetkilileri ile sürekli temas halindedirler.Ben ise BM Misyon Şefi Colin Stewart’ın Adaya dönmesini bekliyorum. Bir aya yakın bir zamandır Ada dışında” dedi.

 

Ertuğruloğlu, Colin Stewart’ın Dışişleri Bakanlığı ile Taksim Sahasının tekrardan rali öncesi duruma getirilmesi, Çetinkaya Spor Kulübü’nün kullanımına verilmesi yönünde yaptığı anlaşmadan dolayı Rum Yönetimi’nin, özellikle Rum Dışişleri Bakanı Yannis Kasulidis tarafından istenmeyen şahıs ilan edilme noktasına getirildiğini söyledi.

 

Taksim sahasında BM’nin yaptığı tüm işlemlerin temelinde rahatsızlık duyan Rum tarafını rahatlatma, tatmin etme olduğunu vurgulayan Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, “BM’nin halen sürdürmekte olduğu faaliyetlerin hiçbiri bizler tarafından kabul edilebilir değildir” diye konuştu.

 

Tahsin Ertuğruloğlu, “Son bir kaç gündür izlediğimiz BM askeri personelinin girişimleri bize şu mesajı veriyor. BM ciddi şekilde rahatsızlık duyan Rum tarafını tatmin etme adına haklı hiçbir yanı olmayan faaliyetlerle Rum tararfını sakinleştirmeye yönelik bir gayret içerisine girmiştir. Ancak şunu çok iyi bilmeleri gerekir. Çünkü bu mesajı kendilerine çok net bir şekilde verdik. Kendi ülkemizde, kendi futbol sahamızda bizlerin bilgi ve onayı dışında yapılan her türlü eylem ortadan kaldırılacaktır. Geri alınması gerekir. Bunu ya BM kendisi yapacaktır yada onlar yapmazsa biz yaparız. Bunun ötesinde şunu da iyi bilmeleri gerekir. Çünkü bu konuda da uyarıldılar. Eski eserlere zarar verdiklerinin farkına varmaları gerekir. Dolayısıyla BM’nin halen sürdürmekte olduğu faaliyetlerin hiçbiri bizler tarafından kabul edilebilir değildir. Kalıcı olmaları söz konusu değil. Sahaya nereden gireceğimizi belirleme hakkına biz sahibiz. Oralarda gerekli güvenlik tedbirlerini alam görevi bizimdir” dedi.
Bakan Ertuğruloğlu, “BM, yapmakta olduğu yanlıştan süratle geri dönmelidir. Yapılan yanlışı benimseyip, hazmedip, oturacağımızı zannediyorlarsa ciddi şekilde yanılıyorlar. Kısacası BM bir kriz yaratma eylemi içerisinde gidiyor.Şunu iyice bilmeleri gerekir ki sahamızı kimseye yedirtecek değiliz ” dedi.

“BM RAPORUNDA İLK DEFA RUM TARAFINI RAHATSIZ EDEN BİR ÜSLUP KULLANILMIŞTIR. AMA BİZLER İÇİN TATMİN EDİCİ RAPOR OLDUĞUNU İDDİA ETMEK SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”

 

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin adadaki BM Barış Gücü’nün Faaliyetleri ve İyi Niyet Misyonuna ilişkin yayınladığı raporla ilgili değerlendirtmede de bulunan Bakan Ertuğruloğlu, “Raporda sanki büyük bir iyileşme varmış gibi bir hava estirmeye çalışan BM tarafı var.Ama bu bizim için böyle değildir. Evet ilk defa Rum tarafını rahatsız eden bir üslup kullanılmıştır. Ama raporun bizler için tatmin edici rapor olduğunu iddia etmek söz konusu değildir” diye konuştu.

 

Tahsin Ertuğruloğlu, “BM’nin temel hatası devam ettiği sürece yani BM Genel Kurulu’nda Kıbrıs Cumhuriyeti adıyla bir Rum devleti oturmaya devam ettiği sürece BM’nin tüm eylem, söylem, yazışma herşeyinde ciddi yanlışlar, haksızlıklar olduğu yıllardan beri yaşadığımız bir gerçektir. Sonuçta üyeleri olan bir devleti çok da rencide edici bir uslüp kullanmaları söz konusu değildir” dedi.

 

BM’nin tarafsız örgüt olduğunu iddia etmenin doğru olmadığını vurgulayan Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, “BM ciddi taraftır. Bünyesinde salt bir Rum devleti sanki 1960’da kurulan 1963’de yıkılan Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yasal varisiymiş gibi üye devlet olarak oturmaya devam ediyor… BM örgütü Rum tarafının Kıbrıs sorunu tarifini cesaretlendiren bir yaklaşım içerisindedir. Dolayısıyla en son raporun daha önceki raporlardan çok da büyük bir farklılık arzettiğini iddia etmek büyük iyimserlik olur.Ben ona katılmıyorum” şeklinde konuştu.

“DOĞRU SİYASET ZEMİNİNDE ÇOK GÜZEL BİR YOLA GİRDİK”

 

Türk Devletleri Teşkilatı içerisinde gözlemci üyeliğinin kıymetini ve ne anlama geldiğini bilmek gerektiğinin altını çizen Bakan Ertuğruloğlu, “ Türk Devletleri Teşkilatı’nın tüm faaliyet alanlarında bizim oralarda görev alacak, oralara taraf olacak hatta bazı etkinliklere evsahipliği yapacak konuma gelmek için kendimizi hazırlamamız gerekir.Kısacası üzerimize büyük görevler düşmektedir” dedi.
Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri ve Sekreterya nezdinde ilk resmi ziyareti gerçekleştirdiklerini vurguladı.
Bakan Ertuğruloğlu, “Ben Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Kubaniçbek Ömüraliyev ile çok dostane görüşme gerçekleştirdik. İlk resmi temasımız idi. Orada KKTC bayrağının tüm üye ülkelerinin bayraklarının yanında görüntülendiğini görmek de bizi son derece mutlu etti. Bunun tanınmamıza yönelik ilk adım teşkil ettiğini de değerlendirmeme eklemiştim” dedi.

 

Tahsin Ertuğruloğlu, doğru siyaset zemininde, ne yaptıklarını bilerek çok güzel bir yola girdiklerini belirtti.
Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, “Hiçbirşey eskisi gibi olmayacak. Çok daha güzel bir dönemin eşiğindeyiz. Yeni açılımların her zaman gündemde olması gerekir. Tutucu olmakla bir yere varacağımız yok. KKTC’yi güçlendirecek açılımlardan bahsediyorum. Anavatan’ın her geçen gün artan desteği, cesaretlendirmesi, KKTC’ye sahip çıkması bütün bunlar biraraya geldiğinde geleceğin çok daha aydınlık olacağının göstergesidir” diye konuştu.

 

BRT

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Maliye Bakanı Şan, kamuda örgütlü sendikalarla görüştü

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0