48,9586$%0,19
55,8130€%0,17
64,8391£%0,21
6.756,28%0,56
11.010,00%0,12
฿%
Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) ev sahipliğinde düzenlenen “Ev İçi Şiddetle Mücadele Ağı” toplantısında, ev içi şiddetle mücadeleye ilişkin bazı değerlendirmeler yapıldı ve kararlar alındı.
KTTB Yönetim Kurulu adına Genel Sekreter Sinem Şığıt İkiz tarafından yapılan yazılı açıklamada, farklı sivil toplum örgütlerinin katılımıyla yapılan toplantıda, mevcut durum, ihtiyaçlar ile çözüm önerilerinin ele alındığı, iş birliğinin ve birlikte mücadelenin önemine vurgu yapıldığı ifade edildi.
Toplantıda; ev içi şiddetle mücadelede toplumsal farkındalığın arttırılması, kamuoyuna yönelik çalışmaların güçlendirilmesi ve kurumlararası iş birliklerinin genişletilmesi konularında görüş birliğine varıldığı kaydedildi.

Ayrıca, özellikle yabancı uyruklu şiddet mağdurlarının yaşadığı yapısal sorunlar ile, ağda yer alan meslek gruplarına yönelik eğitimlerin ve mevcut kurumsal mekanizmaların güncellenmesi gerekliliğinin ele alındığı da belirtildi.
Ev içi şiddetle mücadelede etkin ve kapsayıcı bir yasal düzenlemenin ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiği vurgulanan toplantıda, sivil toplum örgütleri, üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduklarını vurgularken, somut adımların yetkili makamlar tarafından atılması gerektiği görüşünü paylaştı.
Açıklamaya göre toplantıda Kadından Yaşama Destek Derneği (KAYAD) temsilcileri, ev içi şiddetle mücadelenin çok paydaşlı ve sürdürülebilir bir yaklaşımla yürütülmesinin önemine dikkat çekerek, kurum ve kuruluşları bu mücadelede aktif rol almaya davet etti.
Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği temsilcisi Sinem Şığıt İkiz, ev içi şiddet mağdurları ile en çok karşılaşılan özellikle acil servislerde görevli hekim, hemşire ve diğer sağlık çalışanlarına yönelik bilgi ve uygulama süreçlerini güçlendirmeye yönelik eğitimler düzenleme kararı aldıklarını belirtti.

Açıklamada, ev içi şiddetin önlenmesi, mağdurların korunması ve toplumsal farkındalığın arttırılması için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.
Kaynak : Halkın Sesi

Hasipoğlu, denetim ekipleriyle birlikte kontrolleri takip etti
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168955 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57784 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50423 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48228 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
41084 kez okundu
İBRAHİM ERBİLDİM: “MAKAM İÇİN DEĞİL, LAÇ’I DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN GELİYORUM”
İran’da ABD ve İsrail bağlantılı olduğu öne sürülen terör merkezleri çökertildi
Avustralya başbakanı Albanese’den yapay zekanın kontrolünün insanlarda kalması çağrısı
suudi arabistan çin öncülüğündeki mbridge platformundan çekildi
Berlin eyalet meclisi seçiminde başbakanlığa Elif Eralp’i aday gösteren Sol Parti birinci oldu
Bm genel kurulu’nun 81. oturumu yarın New York’ta başlıyor
Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı 101,78 dolara geriledi
Avrupa Birliği veri kurumundan Google’a 403 milyon euro para cezası
Abd-iran hattında diplomasi beklentileri brent petrolü 100 doların altına çekti
Abd başkanı trump, fransa cumhurbaşkanı macron ile new york’ta görüştü