40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
7.017,00%0,27
4785777฿%1.4882
St. Louis Fed Başkanı James Bullard, merkez bankasının agresif faiz artırımlarına yönelik “önden yüklemesini” gelecek yılın başlarında sonlandırmasını ve enflasyon soğudukça küçük ayarlamalarla politikayı yeterince kısıtlayıcı tutmaya geçmesini beklediğini söyledi.
Bullard, Çarşamba günü Bloomberg TV röportajında, “Makul seviyenin ne olduğunu düşünmeniz gerekiyor ve şu anda oranları yetkililerin öngördüğünden daha yüksek bir seviyeye çıkarma gereğini görmediğini öngörmüyorum” dedi.
Bullard konuşmasına “amaç, enflasyonu aşağı çekecek “anlamlı ölçüde kısıtlayıcı bir seviyeye ama bu sonsuza kadar yükseleceğin anlamına gelmez” diye ekledi.

Federal Açık Piyasa Komitesi, Eylül ayında Bullard’ın enflasyon üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturabileceğini söylediği oranların gelecek yıl yüzde 4,5-4,75’e yükseltileceğini tahmin ediyor. Fed’in kıyaslaması şu anda yüzde 3 ile %3,25 aralığında bir hedef aralığında.
Merkez bankacıları son kırk yılın en sıcak enflasyonunu soğutmaya çalışırken, Fed’in 1-2 Kasım toplantısında faiz oranlarını 75 baz puan artırması bekleniyor. Bu oran bu boyuttaki dördüncü artış olacak. Yatırımcılar ayrıca, piyasaların fiyatları düşürmek için gelecek yıl yüzde 5’e yaklaşan oranları görerek Aralık ayında bu boyutta bir başka artışın muhtemel olduğuna da bahse giriyor.
Komite, kırk yılın zirvesine yakın enflasyonu çabucak yakalamaya çalışmak için “önden yüklemeli” agresif zamlar yaparken, Bullard daha normal bir politikaya geçmeyi dört gözle beklediğini söyledi.

Ekonomi ve siyaset gündemi – 20 Ekim 2022
1
2024 Yılı Giyim Fiyatları Büyük Artış Gösterdi
27093 kez okundu
2
Euro Bölgesi’nde konut fiyatları yılın ilk çeyreğinde yıllık bazda yüzde 0,4 düştü…
24380 kez okundu
3
Altının gramı 2 bin 509 liradan işlem görüyor…
23884 kez okundu
4
Tüm zamanların en yüksek haftalık kapanışını gerçekleştirdi…
23674 kez okundu
5
Benzin ve motorine büyük zam geliyor, tarih verildi…
15996 kez okundu