DOLAR

32,4946$% -0.01

EURO

34,9729% -0.18

STERLİN

40,7904£% -0.23

GRAM ALTIN

2.440,23%0,18

ÇEYREK ALTIN

4.062,00%0,27

BİTCOİN

฿%

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • Gazimağusa Belediyesi’nde “Suriçi” konulu toplantı düzenlendi… Ataoğlu: Çalışmalar sürüyor ülkeye güzellikler katmayı amaçlıyoruz

Gazimağusa Belediyesi’nde “Suriçi” konulu toplantı düzenlendi… Ataoğlu: Çalışmalar sürüyor ülkeye güzellikler katmayı amaçlıyoruz

Gazimağusa Belediyesi’nin Suriçi Turizmi’ne yönelik bir süredir başlatmış olduğu iyileştirme projeleri, düzenlenen toplantıda ele alındı.

Belediye binasında yapılan toplantıya Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay ve Suriçi sivil toplum temsilcileri de katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Mağusa Suriçi Derneği Başkanı Serdar Atai, belediye ile işbirliği içerisinde bir süredir Suriçinin sorunları ve çözüm önerileri konusunda istişare içinde olduklarını belirterek, Suriçi ile ilgili kısa vadede resmi makamlar ve yerel yönetim işbirliğinde sorunların aşılması temennisinde bulundu.

Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay da çalışmaları hakkında bakan Ataoğlu ve diğer katılımcılara bilgi verdi. Uluçay turizm sezonunun 1 Nisan itibariyle başladığını, ülke için önemli bir ziyaret yeri olan Gazimağusa Suriçi için neler yapabiliriz? Düşüncesiyle girişimler başlattıklarını söyleyerek, özellikle Suriçi ve turizm konusunu belediye olarak çok önemsediklerini kaydetti.

Uluçay, kente giriş yapılan iki kara kapısıyla ilgili de çalışmalarının bulunduğunu hatta bu çalışmaların tamamlandığını belirterek, kapılarda ciddi bir iyileştirme yaptıklarını söyledi.

Uluçay çalışmalar çerçevesinde Canbulat Kapısı girişinde bulunan iki büfenin de en erken bir sürede kaldırılacağını, bununla ilgili gerekli uzlaşının sağlandığını ifade etti. Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da kentin kendisi için de önemli olduğuna vurgu yaparak, bu yönde atılacak her türlü adıma destek vermeye hazır olduğunu belirtti.

Bakan Ataoğlu kış turizmi adı altında ülkeye getirttikleri turistlerin Mağusa Suriçini rahatça gezip alış veriş yapmaları yönünde otobüslere bir rota belirlediklerini anımsattı ve esnafın kalkınmasının da düşünceleri arasında olduğunu belirtti.

Bakanlık olarak özellikle Mağusa Yat Limanı konusunu çok önemsediklerini vurgulayan Ataoğlu, bu yönde ihale süreci için büyük uğraşlar verdiklerini, şu an 3. İhalede olduklarını ve kente yat limanının kazandırılmasıyla ülkeye ciddi bir katma değer sağlanacağını söyledi.

Suriçinde yok olmaya yüz tutmuş binaların restorasyonu için hibe programlarının da devam ettiğini belirten Ataoğlu, bu ve benzeri çalışmalarının var olduğunu ve hep birlikte çalışıp ülkeye güzellikler katmayı amaçladıklarını kaydetti.

Ataoğlu müze ve ören yerlerin temizliği konusunda da belediye ile işbirliği yürütmeye hazır olduklarını da ifade etti.

BRT

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Sayıştay (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın ikinci görüşmesi tamamlandı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0