DOLAR

32,3698$% 0.14

EURO

34,9746% -0.3

STERLİN

40,9805£% 0.19

GRAM ALTIN

2.324,20%0,22

ÇEYREK ALTIN

3.996,00%0,02

BİTCOİN

2279965฿%1.2822

a

General Motors enerji işine girdi

HANDE BERKTAN

Amerikan otomotiv şirketi General Motors Company (GM) , elektrikli araç satışını da destekleyecek yeni bir enerji birimi kurdu. 150 milyar dolarlık yenilenebilir enerji pazarından pay almak isteyen şirket, konut ve ticari müşterilere pil, şarj ekipmanları, güneş panelleri ve yazılım satacak.
Yeni bölüm olan GM Energy, aynı zamanda yenilenebilir enerji üretimi ve depolamasında önemli bir oyuncu olarak Tesla’ya doğrudan rakip olacak. GM, sonunda Elon Musk’ın şirketini araç satışlarında geçmeyi planladığını söyledi ve şimdi enerji cephesinde de Tesla’ya meydan okumak istiyor.
GM Başkan Vekili Travis Hester “150 milyar dolarlık enerji üretimi ve depolama pazarından pay almak istiyoruz. GM markasını, yalnızca elektrikli araçlarla değil bunların şarj edilebilir lityum iyon pilleri etrafında dönen bir dizi ürün ve hizmetle eş anlamlı hale getirmeyi planlıyoruz. GM bu pazarda Elon Musk’ın hamlelerini fark etti ve kendimiz için bir fırsat olduğunu gördük” açıklamasını yaptı.

GM Energy üç birimden oluşacak: Ultium Home, Ultium Commercial ve şirketin elektrikli araç şarj programı olan Ultium Charge 360. Bölüm, konut ve ticari müşterilere çift yönlü şarj ekipmanı, araçtan eve (V2H) ve araçtan şebekeye (V2G) ekipman, sabit depolama, güneş enerjisi ürünleri, yazılım uygulamaları, bulut dahil olmak üzere bir dizi ürün satacak.

GM Energy, sanal enerji santrali işinde de yer alacak. Yüksek kapasiteli pillere sahip birçok elektrikli araç, elektrik kesintisi durumunda yedek güç olarak hizmet verme yetenekleri nedeniyle pazarlanmaktadır. GM Başkan Vekili Hester, 200kWh pil paketiyle Chevy Silverado EV’nin ortalama büyüklükteki bir eve 21 gün boyunca güç sağlayabileceğini belirtti. EV’ler, talebin yoğun olduğu zamanlarda şebekeye güç geri besleyebiliyor. GM Energy, yüksek enerji tüketimi zamanlarında bu gücü kamu hizmetlerine geri satan kuruluş olabilecek.

Özünde, yüksek kapasiteli piller, yalnızca elektrikli araçlara güç sağlayan ekipman olarak değil, aynı zamanda elektrik şebekesi için yedek depolama hücreleri olarak ele alınıyor.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0