49,1432$%0,03
54,9452€%-0,18
65,1343£%-0,16
6.644,78%1,51
10.874,00%1,07
฿%
Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen), hükümetin, hayat pahalılığı ile ilgili yasayı geri çekmesini istedi ve ortak mücadele ettikleri diğer sendikalar ile birlikte pazartesi günü Meclis’teki sürecin takipçisi olacaklarını kaydetti.
Güç-Sen, yazılı açıklamasında, hükümete yönelik eleştirilerde bulunarak, grev ve eylem süresince sendikanın iki üyesine ve başkanına davalar okunduğunu, limanlar ve diğer şubelerdeki grevlerin yasaklandığını hatırlattı.
“Yasaklarınız geçicidir, mücadelemiz kalıcı” diyen Güç-Sen, çalışanların hak arama mücadelesinin yalnızca grevle sınırlı olmadığını, yasalar çerçevesinde başka eylem yollarına da sahip olduklarını, bir ay içinde ödenmesi gereken mesailerinin de dört ay geriden ödendiğini ileri sürdü.
Güç-Sen, şöyle devam etti:
“Yasa gücünde kararnameyi geri çeken hükümet, şimdi de yasayı geri çekmeli ve tasarrufa, çalışandan, emekliden değil, vergi toplanamayan şirketlerden başlamalıdır. Hükümet toplumun gözünde güven sorunu yaşamaktadır. Bu sebeple sendikamız, ortak mücadele ettiğimiz diğer sendikalar ile birlikte pazartesi günü meclisteki sürecin takipçisi olacaktır.”
Kaynak : Halkın Sesi

Cumhurbaşkanı Erhürman, DiCarlo ile görüştü
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168974 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57802 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50442 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48247 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
41102 kez okundu
Bizden sonra geleceklere ödenemez borçlar bırakmak belediyecilik değildir.
HAKAN ORAN YAZDI : SANDIK BAŞINDA 10/10/10 KURALI
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten Netanyahu’ya tepki
İBRAHİM ERBİLDİM: “MAKAM İÇİN DEĞİL, LAÇ’I DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN GELİYORUM”
İran’da ABD ve İsrail bağlantılı olduğu öne sürülen terör merkezleri çökertildi
Avustralya başbakanı Albanese’den yapay zekanın kontrolünün insanlarda kalması çağrısı
suudi arabistan çin öncülüğündeki mbridge platformundan çekildi
Berlin eyalet meclisi seçiminde başbakanlığa Elif Eralp’i aday gösteren Sol Parti birinci oldu
Bm genel kurulu’nun 81. oturumu yarın New York’ta başlıyor
Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı 101,78 dolara geriledi