DOLAR

32,5799$% 0.02

EURO

34,9299% 0.03

STERLİN

40,6076£% 0.09

GRAM ALTIN

2.429,21%-0,01

ÇEYREK ALTIN

4.076,00%-0,02

BİTCOİN

฿%

a

Gülseren’de ant icme töreni

45/5’inci Dönem Mesleki Asteğmen ve 45/6’ncı Dönem Çavuş Celbi Ant İçme töreni icra edildi.

Gazimağusa’da Gülseren Kışlası’nda gerçekleştirlen tören Türk Sancağının ayakta karşılanmasıyla başladı.

Ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Şanlı Türk Sancağının tanıtılmasının ardından, ant içmenin icrası gerçekleşti.

Törende celp adına konuşmayı Asteğmen İsmail Çeler yaptı.

“Beş hafta önce birliğe katılarak mücahit olmanın, silah arkadaşlığının ne anlama geldigini öğrendiklerini ifade eden Çeler, “her birimiz vatanı ve vazifesi uğruna canımızı seve seve veririz” ifadelerini kullandı.

Ardından şiir okunarak yaş kütüklerine dönem plaketleri çakıldı, başarılı personele ödülleri verildi.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu da konuşmasında ant içme töreninin askerlikteki en kutsal tören olduğunu vurguladı.

Tümgeneral Topaloğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varlığı ve bütünlüğünü devam ettirmek, Kıbrıs Türk Halkının güven içinde yaşayabilmesi için genç mücahitlerin ant içtiğini dile getirdi.

Tümgeneral Topaloğlu, mücahitlerinasker ocağına kısa sürede uyum sağlayarak “Her Türk asker doğar” özdeyişini doğruladıklarını da ifade etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da ant içme töreninde yaptığı konuşmada, genç mücahitlerin aldıkları eğitim kapsamında askerliģin nizam ve kanunlarını, komutanlığın geleneklerini, arkadaşlık ve kardeşlik bağlarını öğrenerek, bu anlayışla vatana ve millete yakışır bir şekilde askerlik vazifelerini yapacaklarına inandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı, “bizler çok şehitler vererek devlet kurduk, Türk Mukavemet Teşkikatı EOKA terör örgütüne karşı kuruldu, 1974 Barış Harekatı’ndan sonra disiplinli orduya dönüştü” dedi.
TMT’nin şu an disiplinli bir ordu olarak bölgede bugünün teminatı olduğuna vurgu yapan Tatar, askerlik görevinin bir şeref olduğunu vurguladı.

Anavatan Türkiye’nin desteğiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanıtımına çok önem verildiğine işaret eden Tatar, “Güney’e baktığınızda yapılan tatbikat ve atış talimleri bu bölgedeki milli duruşumuzun pekişmesi gerektigine işaret ediyor” ifadelerini kullandı.

4. Piyade Alay Komutanlığı’nın tüfekli gösteri takımının icrasının ardından, mücahitler marşı okundu ve tören geçişiyle tören sona erdi.
BRT

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Arıklı: Posta Dairesi ülke tanıtımına önemli katkıda bulunuyor

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0