40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
7.017,00%0,27
4785777฿%1.4882
Güney Kıbrıs Sağlık Bakanı Mihalis Damianos Güney Kıbrıs ile Yunanistan’ın sağlık alanındaki iş birliğini mükemmel olarak nitelendirdi.
Politis gazetesinde yer alan habere göre iki ülkenin sağlık alanındaki iş birliği kapsamında nakiller ve tıbbi bilimsel uzmanlıkların tanınması konularının daha da güçlendirilmesine ilişkin görüşmelerde çok iyi bir durumda olunduğunu ifade eden Damianos, birkaç ay içinde gerekli açıklamaların yapılacağını kaydetti.
Gazeteye göre Damianos Atina Haber Ajansı’nın Gazze’ye insani yardım gönderilmesi, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinin sonuçları ve Kıbrıs sorunundaki gelişmelerle ilgili sorularını yanıtladı.
Haberde Damianos’un, Genel Sağlık Sisteminin (GESİ) başarısıyla ilgili temel bileşenler, sağlık hizmetlerine erişimin iyileştirilmesi ve Güney Kıbrıs nüfusuyla ilgili genel bir kapsam oluşturulmasıyla ilgili konuştu.

Habere göre Kıbrıs sorunu ve müzakerelerin yeniden başlaması olasılığıyla ilgili bir soruya karşılık Damianos Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in kapsamlı, işlevsel ve sürdürülebilir bir çözüme ulaşılması için özlü müzakerelerin yeniden başlamasına hazır olduğunu beyan etmeye bir an bile ara vermediğini savundu.
Rum hükümetinin müzakerelerin yeniden başlamasına yönelik olumlu bir ortam yaratılmasına katkıda bulunmak için son 15 aydır olduğu gibi inisiyatifler üstlenmeye devam edeceğini öne süren Damianos, Kıbrıs Türk tarafının da buna benzer bir karşılık vermesini ümit etmek istediklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, TMT mücahidi, gazi ve şehit yakınlarını ziyaret etti
1
Cumhurbaşkanı Erdoğan:”KAOS PLANLAYANLARA MÜSAADE ETMEYİZ”
16589 kez okundu
2
Menelau “Müzakere kazanımlarıyla 1960 anlaşmalarının etnik ayrımlarını aşıyoruz”…
11619 kez okundu
3
Geçiş noktalarındaki kontroller başlıyor
11328 kez okundu
4
Kıbrıs’lı Türk’e ait taşınmazı üzerine geçirmeye çalışanlar hakkında soruşturma başladı….
11291 kez okundu
5
Rum yönetimi sığınmacı krizini hafifletmek için seferberlik sürdüyor
11175 kez okundu