49,7338$%0,17
55,7120€%-0,15
66,5339£%-0,15
6.401,82%-0,36
10.558,00%0,02
฿%
Halkın Partisi, seyrüsefer zammına karşı ara emri ve iptal talebiyle açtığı dava kapsamında mahkemenin, ara emri başvurusunu görüşmeye başladığını duyurdu.
Partiden yapılan açıklamada, hükümetin Anayasa ve yasalara aykırı şekilde uygulamaya koyduğu iddia edilen seyrüsefer zammına karşı hukuki sürecin devam ettiği belirtildi.
Yüksek Mahkeme’nin şubat ayının ilk haftasında ara emri başvurusunu tek taraflı olarak dinlediği, önümüzdeki süreçte hükümet adına Başsavcılığın da dinleneceği ifade edilen açıklamada, Mahkemenin, zam kararının yürütmesini durdurup durdurmayacağına ilişkin nihai kararını bu değerlendirmeler doğrultusunda vereceği kaydedildi.

Ara emri başvurusunun geçici bir tedbir olduğu vurgulanan açıklamada, asıl hedefin zammın Anayasa ve yasalara aykırılığının tespit edilerek iptal edilmesi olduğu belirtilirken, vatandaşların gecikme cezası ve trafik suçu ile karşılaşmamaları için mahkeme kararı çıkana kadar zamlı seyrüsefer ücretlerini ödemeleri gerektiğine de dikkat çekildi.
Açıklamada, Anayasa ve yasalara aykırılık saptanması ve iptal kararı verilmesi halinde vatandaşların ödediği farkın iade edilmesi ya da bir sonraki seyrüsefer harcından düşülmesi gerektiği ifade edilirken, Halkın Partisi’nin dava sürecine ilişkin kamuoyunu her aşamada bilgilendirmeye devam edeceği belirtildi.

Meclis Genel Kurulu gündemindeki yasaları görüştü… Toplantı tamamlandı
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168989 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57819 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50457 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48263 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
41118 kez okundu
DOĞU AKDENİZ’DE EUNOMİA TATBİKATI BAŞLIYORYUNANİSTAN, FRANSA, İTALYA VE GKRY ORTAK GÜÇ BİRLİĞİ YAPIYOR
TÜRKİYE İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN KUVVETLİ SAĞANAK VE FIRTINA UYARISI
Okan Donangil, UBP Lefkoşa Milletvekilliği İçin Aday Adaylığını Açıkladı
KAMU BÜROKRASİSİNDE ORTAK DİL İÇİN KKTC YAZIM EŞ GÜDÜM TOPLANTISI DÜZENLENDİ
ÜSTEL6 ARALIK’TA DAHA GÜÇLÜ ÇIKACAĞIZ, İSTİKRARLA HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ
EN ÇOK YAĞIŞ AKINCILAR’A DÜŞTÜ
BAKAN HÜSEYİN ÇAVUŞKADINLAR ÜLKEMİZİN ÜRETİM GÜCÜNÜN AYRILMAZ BİR PARÇASIDIR
KTOEÖS, TÜRK MAARİF KOLEJİ’NDEKİ GREVİ SONLANDIRDIĞINI AÇIKLADI
CUMHURBAŞKANLIĞI ÖZEL SANAT DANIŞMANI RÜYA TANER İTALYA’DA KONSER SEZONUNUN AÇILIŞINI YAPIYOR
CUMHURBAŞKANLIĞI ÖZEL SANAT DANIŞMANI RÜYA TANER İTALYA’DA KONSER SEZONUNUN AÇILIŞINI YAPIYOR