DOLAR

32,5580$% 0.21

EURO

34,9725% -0.02

STERLİN

40,7712£% -0.07

GRAM ALTIN

2.458,56%0,93

ÇEYREK ALTIN

4.071,00%-0,05

BİTCOİN

฿%

a

Helin’in okul arkadaşları “Başka Helinler Ölmesin” diyerek eylem yaptı

Ülkenin dört bir yanında karne heyecanı yaşanırken Gazimağusa Meslek Lisesi öğrencileri 16 yaşındaki arkadaşları Zehie Helin Reessur’un hunharca bir cinayete kurban olmasını protesto etti.

Gazimağusa Meslek Lisesi öğrenciler cinayete kurban giden okul arkadaşları Zehie Helin Reessur için okul önünden Namık Kemal Meyda’nına yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe okul öğretmenleri de katıldı.

Cinayeti protesto etmek amacıyla okul önünde toplanan öğrenciler, ” Sessiz kalma sesim ol- kadın cinayetlerini durduracağız- çocuk cinayetine dur de- ölmek istemiyoruz- Aşk değil, çocuk cinayeti” yazılı pankartlar taşıyarak yürüyüşe geçti.

Namık Kemal Meydanı’nda toplanan gençler ve öğretmenleri burada ‘Bu ülkede 16 yaşında bir kız çocuğu öldürüldü’ ‘kadın erkek eşittir’ ‘erkek şiddetine son’ ‘adalet istiyoruz’ ‘bu ülkede Helinler Ölmesin’ şeklinde sloganlar attılar.

Zehie Helin Reessur’un okul arkadaşlarından Fatma Çayönü ve Azra Çağın, cinayet nedeniyle hisettiklerini anlatan konuşmalart yaptılar. Helin’in erkek şiddetine mağruz kalarak canından olduğunu vurgulayan arkadaşları ” Bize 16 yaşında hissettirdiğiniz bu acıyı hiç unutmıycaz” dediler.

Gazimağusa Meslek Lisesi öğrencilerinin düzenlediği eyleme, bazı sivil toplum örgütlerinişn temsilcileri de katılarak öğrencilere destek verdi.BRT

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu toplandı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0