DOLAR

32,9949$% -0.11

EURO

35,8195% -0.26

STERLİN

42,5549£% -0.22

GRAM ALTIN

2.528,01%0,83

ÇEYREK ALTIN

4.147,00%0,21

BİTCOİN

2236328฿%2.80549

a

HP Genel Başkanı Özersay: Kimse konu kapandı ya da unutuldu sanmasın!

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Emrah Yeşilırmak’ı isim vermeden hedef alan bir paylaşım daha yaptı. Özersay, Polise şikayet dilekçesini kendilerinin verdiğini o nedenle de konuyu yakından takip ettiklerini belirtti.

HP Genel Başkanı Özersay açıklamasında, “Sahte Diploma” aldığı iddiasıyla hakkında polis soruşturması açılan ve izahat vermesi istemiyle Polise çağrıldığı basına yansıyan ama “çağrılmadım” diyerek Polise gitmeyen ve geçtiğimiz hafta Polise gidip izahat vereceğini açıklayan UBP milletvekilinin Polise gidip izahatta bulunmadığını iddia etti.

“İZAHAT İSTENDİĞİNE GÖRE ELLE TUTULUR BİR ŞEYLER VAR”
Özersay, Yeşilırmak’ın dokunulmazlığına güvenip polise ifade vermese bile Polisin dosyayı tamamlayıp Başsavcılığa gönderme yetkisi olduğunu ve kendisinden izahat istediğine göre dosyada elle tutulur şeyler var olduğunu açıkladı.

Özersay, “Birileri “olay YÖDAK’a sıçradı, gündem değişti, unutuldu” diye derin bir nefes almış olabilir ama biz unutmadık” dedi.

“TÜM VEKİLLER “BEN MASUMUM, DOKUNULMAZLIĞIM KALDIRILSIN” DİYEBİLMELİ”

Özersay ayrıca, hakkında polis soruşturması bulunan tüm milletvekillerin masum olduklarına inanıyorlarsa çıkıp açıkça bugünden “dokunulmazlığımın kaldırılmasını destekleyeceğim, partimin de evet oyu vermesini talep edeceğim” diyebilmesi gerektiği çağrısını yineledi.

Özersay’ın açıklaması şu şekilde:

“Eğer Meclis’teki arkadaşlarım bana güvenmiyorsa dokunulmazlığımı kaldırsın” demekle olmuyor! Polisin ve Başsavcılığın suç unsuru gördüğü noktada Meclis’teki arkadaşlarınızın ne düşündüğü veya kanaatinin ne olduğu değil mahkemelerimizin yargılama sonucunda ne karar vereceğidir önemli olan! Çıkın ve açıkça beyan edin: “Ben masumum o nedenle dokunulmazlığımın kaldırılmasını istiyorum, mahkemelerimiz yargılasın ve masumiyetim kanıtlansın. Özetle kimse bu konu kapandı ya da unutuldu sanmasın. Kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz. Hem kim bilebilir ki, yarın ola hayrola…”

NE OLMUŞTU?

20 Şubat tarihinde HP Genel Başkanı Özersay, sosyal medya hesabından bir milletvekilinin diplomasının sahte olduğunu ve bunu tedavüle sürerek kullandığı iddiasıyla Polis Genel Müdürlüğü’ne bir şikayet dilekçesi verdiklerini belirterek, konuyla ilgili kendilerine gelen tüm bilgi ve belgeleri polise ilettiklerini, bu konuda ifade vermeye hazır olduklarını vurgulamıştı.

Özersay’ın açıklamasında ismini vermediği o vekilin Sahte diploma ve yolsuzluk soruşturması devam eden Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi diploması olan UBP’li Emrah Yeşilırmak olduğu anlaşılmıştı.

UBP Milletvekili Emrah Yeşilırmak, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’ndeki “sahte diploma soruşturmasına” 22 Şubat tarihinde dahil edilmişti…

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Covid-19 pandemisi 4’üncü yılında… Kuzey Kıbrıs’ta pandemi süreci nasıl ilerledi?

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0