48,4898$%0,03
56,4155€%-0,01
65,6581£%-0,09
6.738,75%-1,79
11.016,00%-1,51
฿%
İngiltere, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) dönem başkanlığını İsviçre’den devraldı.
İngiltere’nin BM Daimi Temsilcisi Barbara Woodward, ülkesinin ekim ayı BMGK dönem başkanlığı gündemine ilişkin basın toplantısı düzenledi.
İngiltere’nin çok zor bir süreçte dönem başkanlığını İsviçre’den devraldığını dile getiren Woodward, “İkinci Dünya Savaşı’nın ardından en fazla ihtilafın yaşandığı bir dönemden geçiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Woodward, dönem başkanlığı boyunca İngiltere’nin Orta Doğu, Rusya-Ukrayna Savaşı ve Sudan’a odaklanacağını bildirdi.
Orta Doğu’da daha fazla gerginliğin artmasının kimsenin çıkarına olmadığını söyleyen Woodward, bu konunun dönem başkanlığı boyunca gündemde olacağını söyledi.
Woodward, “Ölüm ve kaos olunca, Devlet Başkanı (Vladimir) Putin’i çok uzakta aramaya gerek yok” ifadesini kullanarak, İngiltere’nin Rusya’nın dezenformasyon ve suçlarını dile getirmeye devam edeceğini belirtti.
Rusya’nın BM Daimi Temsilciliği’nin, İngiltere’nin Ukrayna toplantısı talep ettiği için “aylık programına” onay vermediğini de bildiren Woodward, kendilerinin yapıcı ve etkili tutum sergilemeye devam edeceğini kaydetti.
Sudan konusunda ise bir taslak hazırlığı yaptıklarını aktaran Woodward, ülkedeki insani durumun çok kötü olduğunu ve diyalog masasına dönülmesi gerektiğini vurguladı.
“Sadece Filistinlilerin değil, hepimizin BM’ye ihtiyacı var”
Dünya genelinde 339 milyon kişinin BM ve ortaklarının sağladığı insani yardıma muhtaç olduğunun altını çizen Woodward, BM’nin dünyanın birçok yerinde aktif olduğunu ancak özellikle halihazırda Filistinliler için büyük önem taşıdığını ifade etti.
BM Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansının (UNRWA) alternatifi bulunmadığını ve İsrail’in Ajansa yönelik yasasının “yanlış” olduğunu kaydeden Woodward, “Sadece Filistinlilerin değil, hepimizin BM’ye ihtiyacı var.” diye konuştu.
BMGK dönem başkanlığı, aralık ayında ABD’ye geçecek.

Sırbistan’da tren istasyonunun girişindeki çatı çöktü: 14 ölü
3
Londra’da aşırı sıcak hava ve yağış raylı ulaşımı felç etti
98142 kez okundu
4
İlektra hedefi doğalgazdaki beklentileri karşılamadı
91396 kez okundu
5
Limasol’daki yangın kontrol altına alındı
71811 kez okundu
Rize Açıklarında Acil İniş Yapan Uçağın Pilot ve Yolcusuna Ulaşıldı
Başbakan Üstel’den arama kurtarma açıklamasıÇalışmalar kesintisiz sürüyor
Başbakan Üstel’den sosyal konut ve üretici desteği açıklaması
Hakan Oran Yazdı : KİBİR KULESİNDEN DÜŞMEK
Dışişleri Bakanlığından KKTC Açıklarında Alabora Olan Gemi İçin Taziye Mesajı
Girne Belediye Başkanı Şenkul’dan Deniz Seferleri Açıklaması
Bakan Dinçyürek, Bakan Yardımcısı Özel ve Büyükelçi Başçeri’den Yaralılara Hastane Ziyareti
Ali Mahir Başarır’dan Girne Açıklarındaki Deniz Faciasına İlişkin Açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Malazgirt’te Birlik ve İstiklal Mesajı
Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu’ndan 9 Eylül Cephesi şehitleri için anma mesajı