49,7269$%0,18
55,8479€%0,14
66,6737£%0,05
6.424,51%-0,01
10.566,00%0,09
฿%
Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından düzenlenen 24. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi, Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu’nun (ÇUKUROVASİFED) desteği, Adana Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ADSİAD) ev sahipliğinde Adana’da gerçekleşti.
Hayalimizdeki Türkiye” temasıyla düzenlenen zirvenin ikinci gününe Adana Valisi Dr. Süleyman Elban ile birlikte Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 500 iş insanı ve kanaat önderleri katıldı.
TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, açılış konuşmasında, küresel ekonominin beklenenden daha keskin ve tabana yayılmış bir yavaşlama yaşadığı bir dönemde, Türkiye’nin bir yandan yapısal sorunlarıyla yüzleştiğine diğer yandan da ‘enflasyon-faiz-kur’ sarmalı içerisinde olduğuna dikkat çekti.

Sönmez, “Belirsizlik; ekonomik ve mali istikrarın en büyük düşmanıdır. Üretim yatırım istiyor, yatırım da mali istikrar ve öngörülebilirlik arıyor. Ekonominin değişmez kuralı dışında geçici yollar arandığında, maalesef orta ve uzun vadede kalıcı bir devamlılıktan da vazgeçmiş oluyoruz. Bununla birlikte önümüzdeki dönemde seçim ekonomisi ile genişlemeci para politikası uygulamalarının kısa vadede siyasi ve politik avantajları olabilir. Ancak orta ve uzun vadede ekonomimiz ve toplumsal durum açısından dezavantaj yaratabileceğini düşünerek para ve maliye politikalarında daha dikkatli olmamız gereken bir döneme giriyoruz. Ekonomi bilimi çerçevesinde adım atmanın önemini bu vesileyle TÜRKONFED olarak bir kez daha vurguluyoruz” dedi.
Sönmez şöyle devam etti; “TÜRKONFED olarak kamuyu, özel sektörü, üniversiteleri, siyaset ve sivil toplumun tüm paydaşlarını uzlaşma zemininde bir arada çalışmaya davet ediyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken, aynı ufka ve hatta ötesine, yeniden bakmak mümkün. İnsanımızın emeğiyle onurlu şekilde yaşadığı, girişimcilik heyecanıyla ürettiği, her birimizin, aktif kurumsal vatandaş olarak, elini taşın altına koyduğu, bir Türkiye mümkün. Kuralları, kurumları, demokrasi ve hukuk alanındaki olgunluğuyla, refahın her alanda yeşerdiği bir Türkiye mümkün. Gelin, ‘orta gelir, orta demokrasi ve orta eğitim’ tuzaklarından kurtularak, Hayalimizdeki Türkiye’ye hep birlikte ulaşalım.”

AB yaptırımlarının Rus petrolüne etkisi nasıl olur?
1
2024 Yılı Giyim Fiyatları Büyük Artış Gösterdi
28999 kez okundu
2
Euro Bölgesi’nde konut fiyatları yılın ilk çeyreğinde yıllık bazda yüzde 0,4 düştü…
26228 kez okundu
3
Altının gramı 2 bin 509 liradan işlem görüyor…
25709 kez okundu
4
Tüm zamanların en yüksek haftalık kapanışını gerçekleştirdi…
25522 kez okundu
5
Benzin ve motorine büyük zam geliyor, tarih verildi…
17017 kez okundu
DOĞU AKDENİZ’DE EUNOMİA TATBİKATI BAŞLIYORYUNANİSTAN, FRANSA, İTALYA VE GKRY ORTAK GÜÇ BİRLİĞİ YAPIYOR
TÜRKİYE İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN KUVVETLİ SAĞANAK VE FIRTINA UYARISI
Okan Donangil, UBP Lefkoşa Milletvekilliği İçin Aday Adaylığını Açıkladı
KAMU BÜROKRASİSİNDE ORTAK DİL İÇİN KKTC YAZIM EŞ GÜDÜM TOPLANTISI DÜZENLENDİ
ÜSTEL6 ARALIK’TA DAHA GÜÇLÜ ÇIKACAĞIZ, İSTİKRARLA HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ
EN ÇOK YAĞIŞ AKINCILAR’A DÜŞTÜ
BAKAN HÜSEYİN ÇAVUŞKADINLAR ÜLKEMİZİN ÜRETİM GÜCÜNÜN AYRILMAZ BİR PARÇASIDIR
KTOEÖS, TÜRK MAARİF KOLEJİ’NDEKİ GREVİ SONLANDIRDIĞINI AÇIKLADI
CUMHURBAŞKANLIĞI ÖZEL SANAT DANIŞMANI RÜYA TANER İTALYA’DA KONSER SEZONUNUN AÇILIŞINI YAPIYOR
CUMHURBAŞKANLIĞI ÖZEL SANAT DANIŞMANI RÜYA TANER İTALYA’DA KONSER SEZONUNUN AÇILIŞINI YAPIYOR