48,4905$%0,03
56,5504€%0,22
65,8548£%0,21
6.868,19%0,10
11.197,00%0,11
฿%
Beraberindeki heyetle Aslanlı Yol’dan yürüyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine gelen Korukoğlu, çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.
Daha sonra hatıra fotoğrafı çektiren Korukoğlu, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.
Büyükelçi Korukoğlu, deftere şunları yazdı:
“Aziz Atatürk, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin en yüce eseri olan KKTC’nin 42. kuruluş yıl dönümünde manevi huzurunuzda bulunmanın gururunu ve coşkusunu yaşıyoruz. İlke ve inkılaplarınızın aydınlattığı yolda yürüyen Kıbrıs Türk halkı, 15 Kasım 1983’te kendi kaderini tayin etme hakkını kullanarak Cumhuriyet’i ilan etmiş ve özgürlük mücadelesini taçlandırmıştır. Bu kararlılık, Türk milletinin istiklal ruhunun Kıbrıs’taki en güçlü yansımasıdır.
Bugün bizler, bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin teminatı olan KKTC’yi çağdaş dünyanın saygın bir üyesi kılma azmiyle yolumuza devam ediyoruz. Ana vatan Türkiye Cumhuriyeti’nin sarsılmaz desteği ve Kıbrıs Türk halkının inancı, geleceğe güvenle yürüyüşümüzün en büyük güvencesidir. Akıl, bilim ve özgür düşünceyi esas alan vizyonunuz, demokrasinin, hukukun ve insan onurunun temelini oluşturmaktadır. Bu değerlere sahip çıkarak Cumhuriyetimizi yaşatmak, bizler için yalnızca bir görev değil aynı zamanda en büyük onurdur.
Bu anlamlı günde büyük Türk milletine kazandırdığınız Cumhuriyet idealini bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla yad ediyorum. Ruhunuz şad olsun.”

Kaynak : Halkın Sesi

KSTÜ’de Uluslararası Bilimsel Buluşma!
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168781 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57600 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50250 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48057 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
40913 kez okundu
Rize Açıklarında Acil İniş Yapan Uçağın Pilot ve Yolcusuna Ulaşıldı
Başbakan Üstel’den arama kurtarma açıklamasıÇalışmalar kesintisiz sürüyor
Başbakan Üstel’den sosyal konut ve üretici desteği açıklaması
Hakan Oran Yazdı : KİBİR KULESİNDEN DÜŞMEK
Dışişleri Bakanlığından KKTC Açıklarında Alabora Olan Gemi İçin Taziye Mesajı
Girne Belediye Başkanı Şenkul’dan Deniz Seferleri Açıklaması
Bakan Dinçyürek, Bakan Yardımcısı Özel ve Büyükelçi Başçeri’den Yaralılara Hastane Ziyareti
Ali Mahir Başarır’dan Girne Açıklarındaki Deniz Faciasına İlişkin Açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Malazgirt’te Birlik ve İstiklal Mesajı
Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu’ndan 9 Eylül Cephesi şehitleri için anma mesajı