49,1432$%0,03
54,9452€%-0,18
65,1343£%-0,16
6.644,78%1,51
10.874,00%1,07
฿%
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, ülkenin geleceği için halk ile birlikte direnmeye, mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti.
Eylem yaptığı yazılı açıklamada, “ülkede kokuşmuş bir düzen yaratıldığını” öne sürerek, “halkın fakirleştirilip, orta sınıfın ortadan kaldırıldığını” ifade etti. Eylem, buna karşın, “sermaye, siyasiler, bakanlar ve İnterpol’ün aradığı suçluların servetine servet kattığını” iddia etti.
“Kamusal hizmetlere yatırım yapılmadığını, özelleştirmeye teşvikler, vergi afları sağlandığını” savunan Selma Eylem, “öğretmene, basın emekçilerine, doktorlara, eczacılara ise itibar suikastı yapıldığını” ileri sürdü.

“Okullar dökülürken, cami açılışları, külliyeler yapılmasını” eleştiren Eylem, “tarikatların, vakıf, dernek aracılığıyla örgütlenmelerine çanak tutulduğunu” savundu. Eylem, “parası olana bedelli hakkı tanındığını, vicdani retçilerin ise suçlu olarak yargılandığını” kaydetti.
“Sosyal medyada düşüncelerini yazdığı için ülkemiz aydınlarına adi suçlu muamelesi yapılmakta, dava açılmakta, sorgulanmakta, Türkiye’ye girişine izin verilmemektedir” diyen Selma Eylem, “cadı avı” başlatıldığını iddia ederek, “verilen çifte vatandaşlıkların kaldırılması konusunun artık gündeme getirilmesi gerektiğini” öne sürdü.
“Ülkenin sorma, gir hanına döndürüldüğünü” savunan Eylem, “Kriminal olayların artışı, kan donduran cinayetler, kıyılarımıza vuran cesetler, halkta güvenlik tedirginliğini her geçen gün artırıyor” dedi.
Vatandaşlıklar verilmesini de eleştiren Eylem, “taşınan, yaratılan ve sayısı bilinmeyen nüfusa altyapı, doğal kaynakların yetmediğini, trafik kazaları, ani ölümlerin artmaya devam ettiğini” kaydetti.
KTOEÖS Başkanı Eylem, “Barış ve çözümün gerçekleşeceği, adaletin sağlanacağı, insanca yaşayabileceğimiz, var olabileceğimiz, özgür ülkemiz için, çocuklarımız, geleceğimiz için direnmeye, mücadele etmeye yurtsever halkımızla birlikte devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

SOS Çocukköyü Derneği düzenli bağış çağrısı yaptı
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168974 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57802 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50442 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48247 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
41102 kez okundu
Bizden sonra geleceklere ödenemez borçlar bırakmak belediyecilik değildir.
HAKAN ORAN YAZDI : SANDIK BAŞINDA 10/10/10 KURALI
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten Netanyahu’ya tepki
İBRAHİM ERBİLDİM: “MAKAM İÇİN DEĞİL, LAÇ’I DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN GELİYORUM”
İran’da ABD ve İsrail bağlantılı olduğu öne sürülen terör merkezleri çökertildi
Avustralya başbakanı Albanese’den yapay zekanın kontrolünün insanlarda kalması çağrısı
suudi arabistan çin öncülüğündeki mbridge platformundan çekildi
Berlin eyalet meclisi seçiminde başbakanlığa Elif Eralp’i aday gösteren Sol Parti birinci oldu
Bm genel kurulu’nun 81. oturumu yarın New York’ta başlıyor
Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı 101,78 dolara geriledi