48,6565$%0,06
56,1721€%-0,02
65,4780£%-0,20
6.809,17%1,42
11.137,00%1,45
฿%
KTÖS Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kıbrıslı Türkler’in “dünyadan kopuk siyaseti” ve laik, demokratik yapısına yönelik müdahaleler ile hukuk devleti ilkesine aykırı tüm uygulamaları güçlü biçimde reddettiği ifade edildi.
Halkın, demokrasiden, eşitlikten, özne olmaktan ve kendi kendini yönetme hakkından yana tavır koyduğu kaydedilen açıklamada, bu sonucun bir kişinin ya da bir partinin değil, Kıbrıslı Türklerin kendi geleceğine sahip çıkma iradesinin zaferi olduğuna dikkat çekildi.
Açıklamada, “KTÖS olarak biz, bu seçimi yalnızca bir siyasi dönüm noktası değil, toplumsal uyanışın ve iradenin güçlü bir ifadesi olarak değerlendiriyoruz. Demokratik kitle örgütlerinin, öğretmenlerin, emekçilerin ve tüm yurttaşların dayanışma gücüyle, adaletin, liyakatin ve kamusal yararın yeniden inşa edileceğine inanıyoruz.” denildi.
Açıklamada, bu sonucun, halkın barışa, demokrasiye, eşitlik ve adalete olan bağlılığının somut göstergesi olduğu da belirtildi.
Bugün artık yeni bir dönem başlaması gerektiği ifade edilen açıkamada, şunlar kaydedildi:
“Eğitimden ekonomiye, adaletten yönetime kadar her alanda şeffaf, adil ve çağdaş bir toplum olma yönünde hep birlikte adımlar atılmalıdır. Çözüm ve barış için müzakerelerin yeniden başlaması adına irade koymak, hepimizin ortak sorumluluğudur. KTÖS olarak, toplumun refahını esas alan bir düzenin kurulması için mücadelemizi kararlılıkla sürdürecek ve bu sorumluluk bilinciyle hareket edeceğiz. Bu seçimde kazanan Kıbrıslı Türk toplumudur. Demokrasi, dayanışma ve umut kazanmıştır. Toplumun ortaya koyduğu bu güçlü irade ve net mesaj karşısında, hükümete düşen tek sorumluluk ise derhal istifa etmektir.”

Kaynak : Halkın Sesi

Sivil toplum örgütlerinden Erhürman’a tebrik mesajları
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168882 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57707 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50350 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48154 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
41010 kez okundu
Hakan Oran Yazdı : EN GÜVENLİ OLMASI GEREKEN YERDE CAN VERMEK
Benzin ve Dizelde Son Durum
Larnaka Havalimanı’ndaki Bomba İhbarı ve Alarm Durumu Sona Erdi
Rize Açıklarında Acil İniş Yapan Uçağın Pilot ve Yolcusuna Ulaşıldı
Başbakan Üstel’den arama kurtarma açıklamasıÇalışmalar kesintisiz sürüyor
Başbakan Üstel’den sosyal konut ve üretici desteği açıklaması
Hakan Oran Yazdı : KİBİR KULESİNDEN DÜŞMEK
Dışişleri Bakanlığından KKTC Açıklarında Alabora Olan Gemi İçin Taziye Mesajı
Girne Belediye Başkanı Şenkul’dan Deniz Seferleri Açıklaması
Bakan Dinçyürek, Bakan Yardımcısı Özel ve Büyükelçi Başçeri’den Yaralılara Hastane Ziyareti