48,6169$%0,20
56,0939€%-0,40
65,5360£%-0,27
6.675,12%-1,62
10.926,00%-0,74
฿%
Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş), limanlarla ilgili toplu iş sözleşmesindeki koşulların yerine getirilmemesi halinde limanlarda süresiz greve gidileceğini bildirdi.
Federasyon, “maaş, sosyal güvenlik yatırımları, vergi ve sosyal haklar konusunda herhangi bir engel, kısıtlama ve/veya özlük hakların ödenmemesi” gibi olumsuz bir koşul olması halinde limanlarda süresiz grev yapacağını duyurdu.
Hür-İş Federasyonu’na bağlı Gazimağusa ve Girne limanlarında örgütlü ve yetkili sendika Liman-Sen Olağan Genel Kurul kararı ile yürürlükte bulunan toplu iş sözleşmesinde yetkilendirilen Hür-İş Federasyonu Genel Sekreteri Ali Yeltekin, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Yeltekin, şunları kaydetti:
“Sendikamız Liman-Sen ile Kıbrıs Türk Liman İşçileri Şti. arasında imzalanmış ve yürürlükte bulunan 01.10.2024-30.09.2026 dönemini kapsayan toplu iş sözleşmesindeki maaş, sosyal güvenlik yatırımları, vergi ve sosyal haklar konusunda herhangi bir engel, kısıtlama ve/veya özlük hakların ödenmeme gibi olumsuz bir koşul olması halinde limanlarda süresiz greve gidilecektir.
Bu bağlamda, başta hükümet ve ilgili bakanlık devletimizin yasalarına uygun hareket ederek konuya en hassas noktadan yaklaşmalı, aksi halde tüm olumsuzluklardan sorumlu olacaklardır.”

KTAMS indirimli ücretle Yunanca kursu düzenliyor
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168852 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57677 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50321 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48125 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
40983 kez okundu
Hakan Oran Yazdı : EN GÜVENLİ OLMASI GEREKEN YERDE CAN VERMEK
Benzin ve Dizelde Son Durum
Larnaka Havalimanı’ndaki Bomba İhbarı ve Alarm Durumu Sona Erdi
Rize Açıklarında Acil İniş Yapan Uçağın Pilot ve Yolcusuna Ulaşıldı
Başbakan Üstel’den arama kurtarma açıklamasıÇalışmalar kesintisiz sürüyor
Başbakan Üstel’den sosyal konut ve üretici desteği açıklaması
Hakan Oran Yazdı : KİBİR KULESİNDEN DÜŞMEK
Dışişleri Bakanlığından KKTC Açıklarında Alabora Olan Gemi İçin Taziye Mesajı
Girne Belediye Başkanı Şenkul’dan Deniz Seferleri Açıklaması
Bakan Dinçyürek, Bakan Yardımcısı Özel ve Büyükelçi Başçeri’den Yaralılara Hastane Ziyareti