40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
7.017,00%0,27
4785777฿%1.4882
Maliye Bakanı Özdemir Berova, Muhtarlar Birliği Derneği Başkanı Akay Darbaz ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.
Maliye Bakanlığından verilen bilgiye göre, Berova, KKTC Muhtarlar Birliği Derneği heyetini ağırlamaktan son derece mutluluk duyduklarını ifade ederek, muhtarların yaptıkları işlerin önemine değindi.
“Muhtarlarımızın fedakârlıkları ve emekleri göz ardı edilemez. Dolayısıyla muhtarlarımızın yanında olmaya ve iş birliğine her zaman hazırız” ifadelerini kullanan Bakan Berova, muhtarların, demokrasinin mihenk taşlarından biri olduğunu, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin sorunlarıyla ilgilenirken, diğer yandan vatandaşlarla resmî kurumlar arasında köprü vazifesi görevini üstlenerek önemli bir kamu görevi icra ettiklerini belirtti.

KKTC Muhtarlar Birliği Derneği Başkanı Akay Darbaz da kabuldeki konuşmasında, yaşanan gelişmeler ve muhtarların yaşadığı sorunları aktararak beklentilerini dile getirdi.
Köy veya mahallelerde yerel yönetimin başında bulunan muhtarların, seçimle göreve geldiğini ve halkın temsilcileri olarak önemli bir kamu görevi icra ettiğini hatırlatan Darbaz, eksik muhtarlık binalarının tamamlanması, var olan binaların da e-devlet sistemine entegre olacak şekilde tüm alt yapı ihtiyaçlarının karşılanması yönündeki isteklerini Maliye Bakanı Berova’ya aktardı.

Geçitköy bölgesinde etkili olan yağış ve fırtınanın neden olduğu hasarla ilgili tespit çalışmaları sürüyor
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168140 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
56951 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
49604 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
47421 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
40306 kez okundu