DOLAR

32,3487$% 0.29

EURO

35,1297% -0.05

STERLİN

41,0352£% -0.03

GRAM ALTIN

2.309,77%1,43

ÇEYREK ALTIN

3.974,00%0,22

BİTCOİN

฿%

a

MOK Başkanı Koç’tan açıklamalar

(BRT SPOR) KKTC Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Dursun Koç, komitenin ana misyonu olan ülke sporu ve sporcusunun önünü açma uğraşında iken yetkili makamlara ulaşmakta zorluk yaşadıklarına vurgu yaptı.

SPOR GÜNDEMİ’nde soruları yanıtlayan Komite Başkanı Dursun Koç, kimseye rakip olmayan, uluslararası organizasyonlara, hayal edilen olimpiyatlara nasıl gidilir çabasındaki bir organizasyon olduklarına işaret etti.

“En büyük engel kendi içimizde” yorumunda da bulunan Koç, “3 aydır spordan sorumlu müsteşarlıktan randevu alamadık” ifadeleriyle sitemde bulundu.

KKTC MOK’un zorlu bir süreçten geçerek bugünkü yapısına kavuştuğunu ancak halen kurumsallaşma gayretinde olduğunu anlatan KKTC Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı, ülke sporcularının, dalların gelişimine katkıda bulunması gereken adreslere örnek olacak bir önderlik sergilediklerinden de söz etti.

Ülkesel sorunlar ve problemler nedir, paydaşlarla ne türlü planlar yapılabilirin peşinde olduklarını ifade eden Koç, başarılı sporcuları ödüllendirme, uluslararası federasyonlara üyelikle alakalı Türkiye Olimpiyat Komitesi ve yabancı ülke temsilcileriyle yürütülen görüşmelerden bahsetti.

Bu çalışmalara somut örnek olarak “İslam Oyunları”na dahil olma girişimleriyle ilgili bilgi veren Dursun Koç, bir sonraki oyunlar öncesinde ‘gözlemci ülke statüsünde olan ülkelerin de organizasyona katılması’ maddesinin organizasyonun gerçekleştireceği toplantının gündeminde olacağını söyledi.

KKTC’ye göre daha çok imkana sahip Türkiye’nin branş federasyonlarıyla bir toplantı yapma hazırlığında olduklarını da açıklayan KKTC Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Dursun Koç, belirlenecek ortak bir stratejiyle sporcuların kendi kimlikleriyle olimpiyatlara katılımını sağlamak istediklerini ekledi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0