49,6090$%0,08
55,5785€%-0,14
66,4170£%-0,14
6.384,76%-0,62
10.548,00%-0,08
฿%
Bağımsızlık Yolu Genel Sekreteri Cansu N. Nazlı, hayat pahalılığı ödeneğinin durdurulmasını öngören yasa tasarısını eleştirerek, tasarruf gerekçesiyle hayat pahalılığı ödeneğinin dondurulmasından önce başka adımların atılması gerektiğini belirtti.
Partiden yapılan açıklamaya göre Bağımsızlık Yolu Genel Sekreteri Cansu N. Nazlı, Kıbrıs Postası’nda Erçin Şahmaran’ın sorularını yanıtladı.
Nazlı, hayat pahalılığı ödeneğinin durdurulmasını öngören yasa tasarısına yönelik bazı eleştirilerde bulunarak, hayat pahalılığı ödeneğinin dondurulmasının ekonomik tasarruf gerekçesiyle hazırlandığını anımsatarak şunları kaydetti.
“Emekçinin cebine el atmadan önce yapılacak birçok adım var. Bunlardan birincisi özel üniversitelerde ve okullarda teşvik ve muafiyetlerin kaldırılması, büyük otellere sağlanan imtiyazların kaldırılması ve vergilendirilmesi, AKSA ile ilgili sözleşmenin feshedilmesi ve Kalecik Santrali’nin kamulaştırılması, sosyal sigorta primlerinin gerçek maaş üzerinden yatırılması.”
-“Kamu bütçesinin büyük bir kısmı teşvik ve muafiyetlere gidiyor”
Nazlı, kamu bütçesinin büyük kısmının maaşlara gittiği yönündeki söylemin gerçeği yansıtmadığını belirterek, teşvik ve muafiyetlerin bütçede önemli bir yer tuttuğunu söyleyerek, bu kalemlerin ortadan kaldırılması durumunda kamu maliyesinde ciddi bir artış sağlanabileceğini dile getirdi.
Hayat pahalılığı ödeneğinin yalnızca kamu çalışanlarını değil, doğrudan asgari ücretlileri de etkilediğini belirten Nazlı, asgari ücretin en düşük kamu maaşına eşitlenmesi ve hayat pahalılığı oranında artırılması gerektiğini belirtti.

Kamuya yeni gelir yaratma noktasında servet vergisinin önemli bir seçenek olduğunu da belirten Nazlı, “Ultra zenginlerden servet vergisi alınmalı” dedi.
Meclis önündeki eylemlerin sadece hayat pahalılığı meselesi olmadığını; yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarına karşı olduğunu belirten Nazlı, erken seçim ya da hükümet değişikliğinin çözüm olmayacağını savunarak, “Gerçek değişim ancak örgütlü toplumsal mücadeleyle mümkün” dedi.
Kaynak : Halkın Sesi

İncirli: “Teknecik’teki sorunlara karşı izleyici kalmayacağız, süreçlerin takipçisiyiz”
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168990 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57820 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50458 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48264 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
41119 kez okundu
DOĞU AKDENİZ’DE EUNOMİA TATBİKATI BAŞLIYORYUNANİSTAN, FRANSA, İTALYA VE GKRY ORTAK GÜÇ BİRLİĞİ YAPIYOR
TÜRKİYE İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN KUVVETLİ SAĞANAK VE FIRTINA UYARISI
Okan Donangil, UBP Lefkoşa Milletvekilliği İçin Aday Adaylığını Açıkladı
KAMU BÜROKRASİSİNDE ORTAK DİL İÇİN KKTC YAZIM EŞ GÜDÜM TOPLANTISI DÜZENLENDİ
ÜSTEL6 ARALIK’TA DAHA GÜÇLÜ ÇIKACAĞIZ, İSTİKRARLA HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ
EN ÇOK YAĞIŞ AKINCILAR’A DÜŞTÜ
BAKAN HÜSEYİN ÇAVUŞKADINLAR ÜLKEMİZİN ÜRETİM GÜCÜNÜN AYRILMAZ BİR PARÇASIDIR
KTOEÖS, TÜRK MAARİF KOLEJİ’NDEKİ GREVİ SONLANDIRDIĞINI AÇIKLADI
CUMHURBAŞKANLIĞI ÖZEL SANAT DANIŞMANI RÜYA TANER İTALYA’DA KONSER SEZONUNUN AÇILIŞINI YAPIYOR
CUMHURBAŞKANLIĞI ÖZEL SANAT DANIŞMANI RÜYA TANER İTALYA’DA KONSER SEZONUNUN AÇILIŞINI YAPIYOR