DOLAR

19,1204$% 0.01

EURO

20,7293% -0.08

STERLİN

23,6098£% -0.2

GRAM ALTIN

1.208,61%-0,37

ÇEYREK ALTIN

2.007,00%-0,49

BİTCOİN

523540฿%1.4993

İmsak Vakti a 02:00
İstanbul HAFİF YAĞMUR
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Oğuz: Üreticiler açısından memnun edici fiyatlar ortaya çıktı

ad826x90

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Güzelyurt bölgesinde Cypfruvex, Kıbrıs Narenciye Üreticileri Paketleme Tesisi, Akpolat Ticaret, Dilekler, Kalyoncu, Topel Citrus ve Orlı Zakaf şirketlerinin narenciye paketleme tesislerini ziyaret etti.

Ziyaretlerde, tesislerdeki çalışmaları yerinden inceleyip çalışanlarla sohbet eden Bakan Oğuz, işletme sahiplerinden de bilgi aldı.

Cypfruvex Yönetim Kurulu ile de görüşen Oğuz, ziyaretleriyle ilgili yaptığı açıklamada, mandora hasatının bitmesine sayılı günler kala bölgedeki işletmeleri yerinde ziyaret edip, ihracatçıların sorunlarını dinlemek ve sektörün durumuyla ilgili görüş alışverişinde bulunmak istediklerini söyledi.

Bakan Oğuz, bu yıl dünyada ve Türkiye’de narenciye rekoltelerinde düşüş olduğuna dikkati çekerek, bu durumun üreticiler açısından memnun edici fiyatların ortaya çıkmasına neden olduğunu belirtti.

Bakan Oğuz, Cypfruvex’in fiyat açıklama konusunda zaman zaman eleştirildiğini de anımsatarak, serbest piyasa koşullarında Cypfruvex’in üreticiyi koruma lehine piyasaya müdahale etmeyerek taban fiyat oluşturulmak istendiğini ve bu politikanın doğru olduğunun ortaya çıktığını söyledi.

Valencia ürünüyle ilgili olarak da üreticinin fiyat beklentisi olduğunu ve konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini aktaran Oğuz, önümüzdeki hafta fiyatların duyurulacağını açıkladı.

Oğuz, hükümetin en zor şartlarda bile üretimin devamı ve ürünlerin dalında kalmaması, çeşitliliğin sürmesi için üretici lehine kararlar aldığına işaret ederek, 50 bin tonluk bir rekoltenin beklendiği Valencia ürünü için de üretici lehine fiyat açıklanacağını kaydetti.

Birinci önceliklerinin üretimin devamlılığı olduğunu vurgulayan Bakan Oğuz, tüm sektörleri yakından takip edip sorunlara günü gününe müdahale etmeye çalıştıklarını söyledi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Savaşan: Yasa, asgari ücretin altında maaş alanlardan kesinti yapılmamasını öngörüyor

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.