DOLAR

32,3394$% 0.25

EURO

35,1379% -0.02

STERLİN

41,1110£% 0.19

GRAM ALTIN

2.302,52%1,11

ÇEYREK ALTIN

3.962,00%-0,07

BİTCOİN

฿%

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • Özel Temsilci Olgun ile AB Dış İlişkiler Servisi Genel Sekreter Yardımcısı ve Siyasi Direktörü Büyükelçi Mora görüştü

Özel Temsilci Olgun ile AB Dış İlişkiler Servisi Genel Sekreter Yardımcısı ve Siyasi Direktörü Büyükelçi Mora görüştü

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Özel Temsilcisi M. Ergün Olgun, Avrupa Birliği Dış İlişkiler Servisi Genel Sekreter Yardımcısı ve Siyasi Direktörü Büyükelçi Enrique Mora ile bir araya gelerek görüştü.

M. Ergün Olgun Mora’ya, Avrupa Birliği’nin Kıbrıs sorununun çözümüne dair resmî yeni bir sürecin, ancak Kıbrıs Türk tarafının müktesep eşitliğinin gözetilerek egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsünün teyidiyle başlayabileceğini aktarıp AB’nin Kıbrıs sorunun çözümüne ve Doğu Akdeniz’de istikrar, güvenlik ve iş birliğine katkıda bulunabilmesi için Kıbrıs Rum tarafının hakimiyetçi pozisyonunun savunucusu olmaktan vazgeçip tarafların müktesep haklarına saygılı bir politika gütmesi gerektiğini, bu beklenti içinde olduğumuzu ifade etti.

AB’nin, Kıbrıs Türk halkına çözüm şartları dikte edemeyeceğinin, buna Kıbrıs Türk halkı ile garantör ülkelerin karar verebileceğinin altını çizen Olgun, görüşmede Rum silahlanma çabalarına da dikkati çekti. Bu durumun, hem adada hem de bölgede potansiyel yeni krizlere yol açma riski bulunduğunun altını çizerek halkımızın güvenliğine tehdit oluşturan bu faaliyetlere gerekli önleyici karşılığın verileceğini aktardı.

Kıbrıs Türk tarafının BM genel sekreteri aracılığıyla Rum tarafına ilettiği 6 iş birliği önerisine dair de muhatabını bilgilendiren Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi Olgun, hem iki tarafa hem Kıbrıs Adası’na hem de bölgemizin barış ve istikrarına katkıda bulunacağı açık olan bu önerilerimizin hayata geçirilmesine dair AB’den, Rum tarafını teşvik etmesini istedi.

Görüşmede; İki Taraflı Teknik Komiteler Koordinatörü Güneş Onar ve KKTC Washington Temsilciliği’nde görevli üçüncü sekreter Denil Ertuğ Akın da yer aldı.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0