49,9256$%0,07
55,7150€%-0,26
66,9473£%0,11
6.222,90%-3,56
10.250,00%-3,31
฿%
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, Meclis’in 10 Mart Pazartesi günkü oturumunda ağırlıklı olarak trafikle ilgili düzenlemeleri ele alacağını belirtti.
Cumhuriyet Meclisi Basın Bürosuna göre, Öztürkler çıktığı bir haber programında, 10 Mart’ta Meclis’in gündeminde alt komiteden geçen “Yol Güvenliği (Değişiklik) Yasa Tasarısı”, “Yol ve Trafik Suçlarının Davasız Halli” ve “Ceza Puanı (Değişiklik) Yasa Tasarısının” yer aldığını kaydetti.

Söz konusu yasa tasarılarının trafik kazalarını önlemek ve yol güvenliğini artırmak adına kritik adımlar olduğunu söyleyen Öztürkler, yol güvenliğini artıracak düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.
Trafikteki sorunların ülkenin en önemli sıkıntılarından olduğunu belirten Öztürkler, yolların daha güvenli yapılması konusunda devlete önemli görevler düştüğünü kaydetti.
Sorunun yetki karmaşasından ziyade birlikte çalışma olduğunu belirten Öztürkler, polis denetimlerine rağmen dikkatsiz araç kullanımı, aşırı hız ve alkollü araç kullanımı gibi sürücü hatalarının trafik kazalarının başlıca nedenleri arasında bulunduğunu belirtti.
Trafik bilincinin küçük yaşlardan itibaren ailede başlaması gerektiğini söyleyen Öztürkler, alkollü araç kullanımı ve cep telefonu kullanımının kazalara sebebiyet veren nedenlerden olduğu, bunun bilinmesine rağmen söz konusu suçların devamlı işlendiğini söyledi.
Öztürkler, Meclis’in 10 Mart’taki Genel Kurulu’nda düzenlemelerin karara bağlanmasını beklediğini kaydetti.
Meclis oturumunda mahkemelerin önünü açacak genel yaptırımlarla ilgili ortaya konan vizyonun tartışılacağını belirten Öztürkler, Hayvan Refahı Yasası ve Ceza Yasası’nın da Meclis gündeminde olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, AB Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etti
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168992 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57822 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50460 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48266 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
41121 kez okundu
Lapta sakini iş insanı Ercan Kardeşler’den LAÇ Belediyesi’ne asfalt tepkisi
HAKAN ORAN YAZDI : KALİTENİN VE SÜREKLİ İYİLEŞTİRMENİN ADI LAÜ
DOĞU AKDENİZ’DE EUNOMİA TATBİKATI BAŞLIYORYUNANİSTAN, FRANSA, İTALYA VE GKRY ORTAK GÜÇ BİRLİĞİ YAPIYOR
TÜRKİYE İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN KUVVETLİ SAĞANAK VE FIRTINA UYARISI
Okan Donangil, UBP Lefkoşa Milletvekilliği İçin Aday Adaylığını Açıkladı
KAMU BÜROKRASİSİNDE ORTAK DİL İÇİN KKTC YAZIM EŞ GÜDÜM TOPLANTISI DÜZENLENDİ
ÜSTEL6 ARALIK’TA DAHA GÜÇLÜ ÇIKACAĞIZ, İSTİKRARLA HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ
EN ÇOK YAĞIŞ AKINCILAR’A DÜŞTÜ
BAKAN HÜSEYİN ÇAVUŞKADINLAR ÜLKEMİZİN ÜRETİM GÜCÜNÜN AYRILMAZ BİR PARÇASIDIR
KTOEÖS, TÜRK MAARİF KOLEJİ’NDEKİ GREVİ SONLANDIRDIĞINI AÇIKLADI