49,0737$%0,08
55,2371€%-0,02
64,3655£%-0,02
6.542,72%-0,76
10.782,00%-0,53
฿%
Pakistan Senatosu Başkanı Muhammed Sadık Sanjrani, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, Rusya-Ukrayna Savaşı sürecindeki çabaları dolayısıyla Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterdiklerini bildirdi.
Sanjrani, yaptığı yazılı açıklamada, Pakistan halkı ve Senato adına, Rusya-Ukrayna Savaşı sürecindeki çabaları dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterdiklerini belirtti.
Bu savaşın tüm dünya için yıkımla sonuçlanabilecek bir “nükleer parlama” noktasına dönüştüğüne işaret eden Sanjrani, Erdoğan’ın, büyük gayretleri, her iki tarafa da zamanında ve etkili müdahaleleriyle tek başına küresel bir felaketi önlediğini bildirdi.

Sanjrani, tahıl koridoru anlaşması ile bölgenin yıkıcı bir açlıktan kurtulduğuna dikkati çekerek, Erdoğan’ın gerçek bir devlet adamı olduğunu, onun sadece kendi ülkesinin değil bölge ve dünyanın iyiliği, refahı için çalışan halk lideri olduğunu vurguladı.
Erdoğan’ın sadece ülkesi veya bölgesi için kıymetli liderliğini kanıtlamakla kalmadığını belirten Sanjrani, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Hazreti Muhammed’in tüm insanlığa barış, hoşgörü ve sevgi öğretilerini taşıdığına işaret etti.
Sanjrani, Erdoğan’ın İslami öğretilerle ilgili yanlış anlamaları ortadan kaldırmaya devam ettiğini ve tüm insanların haklarını eşit olarak savunduğunu vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Nobel Barış Ödülü’ne aday göstermekten memnuniyet duyduklarını kaydetti.
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 28 Aralık 2022’de yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Nobel Barış Ödülü’ne adaylığı konusunda başvuru yaptığını belirterek, “Benim başvurum var. Farklı ülkelerden meclis başkanları ve milletvekillerinin başvuruları da olacak.” ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “seçim” açıklaması…
2
Cumhuriyetimizi mali olarak daha iyi bir noktaya getirmek en büyük sorumluluğumuz olmaya devam edecektir
42463 kez okundu
3
Tedavisi ve ameliyatı burada mümkün olan bir hastanın uçak ambulansla sevki ne kadar adil?
31607 kez okundu
5
TC Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam’dan KKTC’ye turizm desteği açıklaması
25836 kez okundu
HAKAN ORAN YAZDI : SANDIK BAŞINDA 10/10/10 KURALI
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten Netanyahu’ya tepki
İBRAHİM ERBİLDİM: “MAKAM İÇİN DEĞİL, LAÇ’I DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN GELİYORUM”
İran’da ABD ve İsrail bağlantılı olduğu öne sürülen terör merkezleri çökertildi
Avustralya başbakanı Albanese’den yapay zekanın kontrolünün insanlarda kalması çağrısı
suudi arabistan çin öncülüğündeki mbridge platformundan çekildi
Berlin eyalet meclisi seçiminde başbakanlığa Elif Eralp’i aday gösteren Sol Parti birinci oldu
Bm genel kurulu’nun 81. oturumu yarın New York’ta başlıyor
Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı 101,78 dolara geriledi
Avrupa Birliği veri kurumundan Google’a 403 milyon euro para cezası