DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

BİTCOİN

฿%

a

PKK yandaşları Belçika’dan sonra Almanya’da ortalığı karıştırdı!

Terör örgütü PKK yandaşları Belçika’nın ardından Almanya sokaklarını da birbirine kattı. PKK yandaşlarının son hedefi Türkiye’nin Hannover Başkonsolosluğu oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’ndan çirkin saldırı hakkında açıklama geldi. Saldırıya tepki gösterilen açıklamada “Vatandaşlarımızın sağduyusu sayesinde bu provokasyonlar daha büyük olaylara dönüşmemiştir” dendi.

İHA’nın aktardığına göre; Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinin Hannover kentinde terör örgütü yandaşları, belediyenin Nevruz kutlamaları için verdiği yürüyüş izninin ardından An der Christuskirche Caddesi’ndeki Türkiye’nin Hannover Başkonsolosluğuna taş ve sopayla saldırdı. Başkonsolosluk binasının giriş kapısında maddi hasar meydana geldi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA
Türkiye’den çirkin saldırıya tepki gecikmedi. Dışişleri Bakanlığı saldırı ile ilgili şu açıklamalarda bulundu.

“26 Mart gecesi PKK terör örgütü destekçileri tarafından Hannover Başkonsolosluğumuzun giriş kapısına bir saldırı düzenlenmiştir. Olayda can kaybı veya yaralanma yaşanmamıştır. Saldırının ardından, Alman yetkililerle temas edilerek vatandaşlarımızın ve diplomatik misyonlarımızın güvenliğinden Alman makamlarının sorumlu olduğu hatırlatılmış, Avrupa’daki Türk toplumunu tahrik amaçlı eylemlere müsaade etmemeleri gerektiği aktarılmıştır.

Köşeye sıkışmış olan terör örgütü PKK’nın Avrupa’daki Türk toplumunu huzursuz etmeye dönük eylemlerinin arttığı görülmektedir. Vatandaşlarımızın sağduyusu sayesinde bu provokasyonlar daha büyük olaylara dönüşmemiştir. İlgili ülkelerden beklentimiz, terör örgütü destekçilerinin eylemlerine izin verilmemesi ve saldırganların bir an önce adalet önüne getirilmesidir.”

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Lefkara Hamidiye Camisi’nde yürütülen koruma çalışması tamamlandı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0